SiwyTM Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Siemanko, mam do Was kilka pytań, mianowicie jak wyglądają terminy przy odbiorze osobistym na morele.net czy mógłbym z nimi jakoś ustalić termin oraz chciałbym od Was poznać zdanie na temat składania przez owy sklep, ponieważ na internecie opinie bywają różnie na ich stronie, no cóż więcej zestawów niestety ma nieukładane kable, ale to też głównie w jakiś obudowach typu Zalman czy coś. Poza tym chciałbym też wiedzieć coś na temat zapytania ofertowego, ponieważ w koszyku mam taką opcje i niezbyt wiem na czym to polega oraz jak zadań takie zapytanie. To chyba wszystkie pytania póki co, a no i jeśli temat jest w złym dziale to proszę o przeniesienie. To tyle z góry dziękuję za pomoc. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 ostatnio brałem kompa i kable były ładnie ułozone i ogólnie wszysko ok tylko że brałem obudowę z oknem i komp 5koła to pewnie dlatego nie było żle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 ostatnio brałem kompa i kable były ładnie ułozone i ogólnie wszysko ok tylko że brałem obudowę z oknem i komp 5koła to pewnie dlatego nie było żle ;) A powiedz mi jaką wybrałeś opcję odbioru, odbiór osobisty czy kurier? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) kurier i musiałem ram przestawić w biosie na 2400 bo tego nie zrobili przy składaniu [było domyślnie 2133] Edytowane 1 Maja 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Kurde teraz przydałoby mi się kilka opinii o zapytaniu ofertowym na morele, bo chciałbym wiedzieć na czym to polega i czy w ogóle coś to daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 "Zapytanie ofertowe" czy "zapytanie otwarte"? Widzę to drugie u siebie (ale osoba prywatna). A służy do uzyskania informacji, których może brakować kupującemu w opisie danego produktu. Wiem, że na morelach można negocjować cenę, nieznacznie ale czasem opuszczą - prawdopodobnie tego dotyczy zapyt. ofertowe, które widnieje u ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 A to całe zapytanie ofertowe to nie jest czasem opcja składania dużego zamówienia przez firmy lub instytucje publiczne ? W przypadku firm i instytucji państwowych przy wszelkich zamówieniach obowiązuje prawo zamówień publicznych , firma ogłasza przetarg na dostarczenie określonej usługi lub sprzętu i może to jest właśnie zapytanie ofertowe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) A to całe zapytanie ofertowe to nie jest czasem opcja składania dużego zamówienia przez firmy lub instytucje publiczne ? W przypadku firm i instytucji państwowych przy wszelkich zamówieniach obowiązuje prawo zamówień publicznych , firma ogłasza przetarg na dostarczenie określonej usługi lub sprzętu i może to jest właśnie zapytanie ofertowe . No właśnie nie jest to jakoś tam określone przy tym okienku, a mam to przy zestawie za 6k to może dlatego się to pojawiło, dlatego też chciałbym się dowiedzieć od innych, którzy tam kupowali. "Zapytanie ofertowe" czy "zapytanie otwarte"? Widzę to drugie u siebie (ale osoba prywatna). A służy do uzyskania informacji, których może brakować kupującemu w opisie danego produktu. Wiem, że na morelach można negocjować cenę, nieznacznie ale czasem opuszczą - prawdopodobnie tego dotyczy zapyt. ofertowe, które widnieje u ciebie. Takie coś mam, a na stronie w "Pomocy" nie mogę znaleźć nic na temat takiego zapytania. "Zapytanie ofertowe" czy "zapytanie otwarte"? Widzę to drugie u siebie (ale osoba prywatna). A służy do uzyskania informacji, których może brakować kupującemu w opisie danego produktu. Wiem, że na morelach można negocjować cenę, nieznacznie ale czasem opuszczą - prawdopodobnie tego dotyczy zapyt. ofertowe, które widnieje u ciebie. Edytowane 2 Maja 2017 przez SiwyTM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Przy zamawianiu większych ilości można lepszą cenę utargować. Do tego służy opcja "zapytanie ofertowe". Konsument rzadko zamawia jednorazowo na tyle duże ilości, żeby sklepowi opłaciło się zejść sporo z ceny. Ta opcja jest raczej dla firm. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Aha czyli przy składaniu podstawowego zestawu nie ma co liczyć na to zapytanie, no to teraz w sumie mam mętlik bo nie wiem jak zapytać ich o jakiś drobny rabat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 (edytowane) Przez to właśnie zapytanie. Śmiało. Składasz koszyk i puszczasz zapytanie. Możesz rabatu nie uzyskać (zależy jaka kwota wchodzi w rachubę) ale zapytać zawsze można, co najwyżej z miłymi konsekwencjami. Edytowane 2 Maja 2017 przez qqrydza 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Ok, to teraz kwestia odbioru osobistego, bo tu jest problem chyba największy (czas) czy idzie to jakoś ustalić, bo tam jest podawany przewidywany czas dostawy, co dla mnie jest trochę problemem, gdyż kurierom nie ufam, a i czasu nie mam zbytnio i chodzi mi o to czy dałoby radę takową datę odbioru jakoś ustalić, czy to raczej oni wszystko ustalają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...