Crescendo1 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Jak na załączonym obrazku, procesor jest nieużywany, a napięcie niezmiennie 1.728V. Zmiana trybów zasilania nic nie zmienia. To normalne? Ogólnie chciałbym mieć jak najniższe napięcie przez większość czasu Edytowane 1 Maja 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Pewnie czujnik walnięty, bo na takim napięciu procesor długo by nie pożył. Inne programy oraz bios pokazują podobnej klasy wartości? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Bios pokazuje taką samą wartość. Sprawdziłem jeszcze w open hardware monitor i tu wydaje się być w porządku, chociaż nie wiem. Edytowane 1 Maja 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 Jeśli jest stabilne i Cep się nie gotuje to można olać odczyty gdy tylko ustawiło się ręcznie napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 (edytowane) Na mojej płycie raczej nie da się ręcznie ich ustawić, dlatego mnie to zaniepokoiło. Temperatury są normalne Edytowane 1 Maja 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2017 sprawdz innym programem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujan07 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Spróbuj sprawdzić jeszcze innym programem, bo według mnie po prostu odczyty są jakieś zwalone. Mam ten procesor i w spoczynku napięcie pokazuje w okolicach 0.985 V - 1.020 V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...