Skocz do zawartości
viod

Ceny zimnych katod

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie jak to jest na 4max.pl sa 2x zimna katoda za 119 PLN natomiast w kazdym innym sklepie intentowym sprzedaje sie JEDNA w podobnej cenie . Troche mnie to zmylilo i sie zastanawiam czy na 4max jest jakas podpucha czy na innych sajtach zle napisali ? Prosze o rade ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy tych oswietlaczach CM jest opis:

CoolerMaster AURORA SFL-U12-UG- zielona

Zielona lampa flurorescencyjna CoolerMaster AURORA SFL-U12-UG posiada inwerter zasilający z mozliwościa podłączenia dwu lap. Zestaw zaopatrzono dwa uchwyty samoprzylepne... 

czym to sie rozni od katody!!??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

viod czytam sobie forum czytam bo nie bylo mnie od tygodnia i widze mianowicie mase !@#$ postow ktore nic nie wnosza (btw tak jak ten moj). Wszedzie widze pelno twoich postow.

a) Wunat napisal Ci zebys doczytal topic o katodkach ktory przewijal sie w ostatnim tygodniu tam byla cala dyskusja dokladnie o tej katodzie CM-a .. ale ty dalej zadajsz pytania :)

B) Samodzielnosc , opcja szukaj plus google czyni cuda .. mi zajelo to cale 2 minuty ..

c) Zgadnij od czego jest skrot CCFL (Aurora CCFL Series is out! ... )

Instrukcja od aurory jest jak wol napisane ze to ccfl

Blagam porozgladaj sie czasem po forum nim napiszesz ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powie mi ktos jaka jest roznica miedzy "katoda" a "lampa fluorescencyjna" ??!!

Świetlówka, lampa fluorescencyjna, lampa luminescencyjna, lampa elektryczna mająca kształt rury o średnicy 20-40 mm i długości od kilkunastu cm do 1,5 m wypełnionej parami rtęci i argonu, w której źródłem świecenia jest promieniowanie widzialne emitowane przez warstwę luminoforu pokrywającego wewnętrzną powierzchnię rury.

Emisja ta wywołana jest promieniowaniem nadfioletowym powstającym w wyniku wyładowań elektrycznych w oparach rtęci i argonu. Świetlówka w porównaniu z żarówką wykazuje wiele zalet, m.in. jej skuteczność świetlna jest ponad trzykrotnie wyższa, a czas pracy trzy razy dłuższy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi