sharikq Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Witam wszystkich Wczoraj chciałem wymienić pastę termo przewodzącą na procesorze. I tak zmieniłem, że chyba uszkodziłem w gniazdku cpu kilka pinów. I teraz nie mam pojęcia co mam teraz zrobić. Komputer odpalił się normalnie, ale gdy odpalam jakakolwiek grę to zaraz mam drastyczne spadki klatek na sekundę z 60 do 30, 20 a potrafi zejść nawet do 2 i pc się zawiesza na koniec. Myślałem, że to wina sterowników, wirusów. Zrobiłem format ale nic się nie zmieniło. No to otworzyłem dzisiaj znowu blaszak i patrzę na te gniazdo cpu :(. Temperatury wszystko w normie bo mierzyłem a dzień przed tym wszystko grało :(. Co najlepiej zrobić? Zanieść płytę do serwisu, żeby odpłatnie wymienili mi gniazdo czy kupić nową tą samą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ojojoj, jak tyś to zrobił? Ja prostowałem takie piny igłami ale używałem mikroskopu usb za 200 zł, bo takiego używam do lutowania czasem lub inspekcji, ty możesz kupić taki za 60 zł lub zanieść płytę do wyprostowania pinów. Myślę że da radę a Twój problem jest właśnie spowodowany tym wygięciem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...