Skocz do zawartości
SzybkiChomik

500 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Chciałbym kupić sobie komputer do gier takich jak np. LoL, CS (150 f[s styka:)). Nie są to zbyt wymagające tytułu. Na początku zastanawiałem się nad kombinacją, Xeon E5450 na sokecie 755. Jednak te z 1155 czy tez 1156 nie są wcale droższe.

Obudowę mam, zasilacz jakiś też "Wind 505W" a dysk starczy mi jakiś za 15 zł 160 GB.

Teraz płytę głowną znalazłem na allegro na gwarancji 12m MSI MS-7728 za 89 zł z przesyłką.

Niestety z prockiem miałem trudno, jest takie coś i3-2120 za 185 zł z przesyłką.

DDR 3  4 GB drogo bo 107 zł na razie 4 G musi starczyć.

Hmm... Na grafe chyba zabraknie  :twisted2:

Panowie doradźcie coś.

Edytowane przez SzybkiChomik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukałbym jakiejś płyty na H61/B75, bo te bywają problematyczne, ale pewnie nie będą tak tanie. Ramu do takiego sprzętu szukałbym tak: "ddr3 4gb 1333".

https://www.olx.pl/oferta/pamiec-ram-2x4gb-ddr3-goodram-1333-cl9-CID99-IDlUt0Y.html#ae03aab54e
https://www.olx.pl/oferta/ram-elixir-2x4gb-1333mhz-ddr3-CID99-IDlFPDU.html#62177724e2

No i może lokalnie bardziej próbuj, bo 1/4 budżetu pójdzie na przesyłki.

Edytowane przez okrej
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej taki komputer na OLX.

Procesor - i7 860 
Płyta Główna - ASUS P7P55D 
Pamięć Ram - 8 GB (nie napisał konkretnie jakie ale do tej płyty na pewno ddr 3 jakieś) 
Dyski Twarde - 2 x 500GB 

Ogólnie gościu chcę za to 600 zł. 

Wiadomo później sobie dokupię zasilacz i grafe, na razie się zadowolę tym.

Opłaca się ?

Edytowane przez SzybkiChomik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi