nos01 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Witam od niedawna zaczyna mi szwankować karta graficzna i zastanawiam się nad wymiana mój budżet to 500zł. dodam że ma to służyć na maks 1 rok bo w następnym roku będę wymieniał całe bebechy narazie muszę pozostać na tym co mam bo budżet na ten rok mam już wykorzystany. Gram w gry typu wow i starsze tytuły z przed 2 -3 lat ale się nie obrażę jak by nowe gry na tym chodziły :) a i jeszcze jedno mile widziane jakby karta obsługiwała rozdzielczość 4k moj komp: amd athlon II x3 455 3300 mhz gigabyte ga m57sli-s4 2x1 gb goodram pc2-6400 radeon 6770 1gb his właśnie on zaczyna padać hitachi 750 gb 2.5 cala wd 1tb 3.5 cala zasilacz silentium pc vero m1 600w obudowa silentium pc pax m70 z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Z taką kwotą to raczej nie realne 4K a zwłaszcza z tym ramem i prockiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) Z nowych kart to w tej cenie Rx 460 2GB/4GB ( z naciskiem na wersje 2 GB ) ew. GTX1050 choć ich cena jest lekko powyżej 500 zł . Co innego używki - można w tej cenie dostać lepsze karty . Co do 4K , z przepuszczeniem/wypuszczeniem sygnału 4K nie będzie problemu , gorzej z graniem w 4K - tutaj by się przydała kompleskowa modernizacja ( zmiana procka ) i lepsza karta niż Rx 460 . Edytowane 5 Maja 2017 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nos01 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) chodzi mi o filmy 4k bo komp jest podłączony do tv :) granie wiem ze nie da rady w 4k to jeszcze pytanko który model 460 ew 1050 jakiej mark albo używki to jakie i żeby nie były za głośne i i czy warto dokładać ram 4 gb Edytowane 5 Maja 2017 przez nos01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barat Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 W sumie jest opcja na 1050ti 4GB za ~550zł :) Jest sobie promocja Visa Checkout na euro.com.pl ... http://www.euro.com.pl/cms/visa-checkout.bhtml Dzięki zniżce 100zł (zakupy powyżej 500zł) da się osiągnąć IMO niezłą cenę za nówkę: http://www.euro.com.pl/karty-graficzne/palit-geforce-gtx1050ti-stormx-4gb-gddr5-128bit.bhtml 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Do gier warto dołożyć ramu , 2GB to w obecnych czasach mało . Z filmami 4K ww. karty sobie poradzą ( może z wyjątkiem filmów kodowanych przez HEVC 10-bit / VP9 ) . Z Rx 460 warto brać wersje z 2 wentylatorami - GB Windforce albo Asus Dual , ew. dołożyć parę zł do Sapphire za 510 zł . GB można dostać także w wersji 4GB poniżej 500 zł , z innych wersji 4GB - jednowentylatorowy MSI OC za 489 zł . Inne wersje 4GB to koszt 540+ zł , wersja 4GB jest zauważalnie szybsza . GTX1050 to koszt 500+ zł , przy czym zwykły 1050 ma tylko 2GB VRAM , dopiero sporo droższa wersja Ti ma 4 GB VRAM . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nos01 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 (edytowane) okey panowie dziękuje za odpowiedzi zakupie rx 460 4gb i jeszcze jedno pytanko 4 gb ramu jak dokupię to starczy razem będzie 6 gb czy dokupić 8 gb ale czy jest sens do takiego starocia wydawać tyle jak za rok wymienię podstawkę? Edytowane 5 Maja 2017 przez nos01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 Ładowanie nie wiadomo ile ramu w ten sprzęt nie ma sensu - ta płyta ma jeszcze pamięć DDR2 , potem ciężko będzie się pozbyć 8GB DDR2 . Przy tym sprzęcie co masz w zasadzie nie ma znaczenia czy 4GB czy 6GB , dołożenie 2GB ramu już wystarczy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nos01 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2017 okey to chciałem usłyszeć :) dziękuje jeszcze raz za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...