rablez Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Witam forumowiczów, Zamierzam wymienić paste termoprzewodzącą w GPU gtx 1080 Zotac Amp!.Mam wątpliwości, czy pasta na bazie metalu będzie w 100% bezpieczna? Wiem że przewodzi prąd i reaguje z aluminium, ale za to jest chyba najwydajniejsza. Słyszeliście o uszkodzeniu gpu przez zastosowanie takiej pasty? Zależy mi na jak najlepszej paście. Cena jest drugorzędna.Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Edytowane 6 Maja 2017 przez rablez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2017 samą pastą gpu nie uszkodzisz ale przez nieumiejętne jej nałożenie możesz wywołać zwarcie i karta do piachu, generalnie dobrze zabezpieczyć lakierem wszelkie elementy elektroniczne przy rdzeniu tak aby ewentualna kropelka ciekłego metalu nie wywołała zwarcia, druga sprawa czy na styku radiatora z rdzeniem nie ma żadnych elementów aluminiowych radiatora, pasty na metalu nie można łączyć z aluminiowymi radiatorami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Trochę wątpię żeby CLP przy firmowym chłodzeniu dało jakieś drastyczne różnice w porównaniu do bezpieczniejszej pasty typu MX-2 czy tam Diamond ( nawet nie wiem co teraz jest na topie... ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Ja bym dał Kryonaut Grizzli. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Nie bawiłbym się w ciekłe metale pomiędzy układem, a chłodzeniem. Problematyczne przy nakładaniu, jeszcze bardziej problematyczne przy ściąganiu i czyszczeniu, spadek temperatur w porównaniu do zwykłych, wysokiej klasy past praktycznie pomijalny... Szkoda zachodu. To produkt albo do konkurowania w OC, albo pod czapę procków Intela, gdzie raz po skalpie i zmianie pasty już nie będziesz zamierzał więcej zaglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...