Skocz do zawartości
WALLKY

Karta graficzna do 300zl uzywana.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje grafiki do mojego pc, 300zl +/- 50zl

Moja specyfiacja:

cpu : i7 2600

ram 8 gb

zasilacz della , ma 2 linie 12v , jedna 18a druga 16a. Posiada 1 x 6 pin. a max output to 350w

MB to dell na chipsecie intela Q67

I teraz pytam , jezeli mam monitor z freesync to lepiej bedzie jak kupie AMD?

Dzieki za odp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Układy zgodne jedynie do GCN1.0 nie obsługują FreeSync. ... a to jest karta właśnie na GCN 1.0 .

zasilacz della , ma 2 linie 12v , jedna 18a druga 16a. Posiada 1 x 6 pin. a max output to 350w

Ten zasilacz niezbyt mocarny, wiec nie brałbym jakiejś karty, która wymaga więcej energii. Może przemyśl nad dołożeniem do RX460 4GB (poniżej 500zł da się kupić nową kartę) - lepszy stosunek wydajność/WAT (choć w ogóle ta karta mało pobiera energii) w porównaniu do starszych kart AMD na 28nm, no i masz zagwarantowany komplet nowych funkcji włączając w to FreeSync,

Jak nie, to pozostaje R7 260X za 300zł (jest wolniejsza od RX460, a pomimo tego, nawet nie wiem, czy nie pobiera nieco więcej energii).

http://allegro.pl/club-3d-radeon-r7-260x-2048mb-gddr5-pci-e-3-0-i6804011428.html

aha ... gdybyś szukał innych R7 260X, to nie kupuj lepiej wersji z jedynie 1 GB pamięci.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi