Er. Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Witam. Mam problem z moim Pc. Ma delikatne ścinki co chwile co nie powinno występować przy mojej konfiguracji. być może zasilacz jest za słaby? oto moja konfiguracja: zasilacz : Fortron FSP400-60APN płyta główna: AsRock 960GM-GS3 FX Procesor: AMD Athlon II X3 450 Grafika: GeForce GTX 650 ti Ram: 4GB DDR3 1600 CL9 Dysk twardy: Seagate Barracuda ES ST3500630NS - 500GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) ścinki gdzie? Jaki system? Jaka aplikacja/gra? Sterowniki? Bo np mi po jakimś updacie w win10 scina w americas army(tylko tam), co wygląda jak przycinka co sekunde i fps drop. Nie mam tego na w7. Edytowane 7 Maja 2017 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Er. Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Mialem windows 7 i byly scinki teraz zainstalowalem win 10 + pelny format i dalej to samo. Scinki występują przy zwyklej pracy pulpit, przegladarka. Cs go skoki fps od 60 do 150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Odpal kompa na integrze z płyty i sprawdź jak się zachowuje ? Ram w jednej kości czy w 2 ? Jakieś OC czy próba odblokowania rdzeni / cache była ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Er. Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Ram w jednej kości Próba odblokowania 4 rdzenia była lecz nieudana, komputer nie chcial sie włączyć. Musialem wyjąć baterie i zresetowac bios. Zaraz sprawdze jak ze zintegrowana grafika bedzie jak tylko skoncze instalować gta v które instalowalo mi sie ponad 5 godzin... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Sprawdź dysk twardy jakimś programem, pewnie zdycha. Może być crystal disk info i daj screena Tapatapatap Xperia X Edytowane 7 Maja 2017 przez Gemtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Tak długi czas instalacji gry czy programu może faktycznie wskazywać na poważne problemy z dyskiem . Dysk najlepiej sprawdzić programem MHDD , zawarty jest m.in. w pakiecie Hiren Boot CD . Instrukcję obsługi MHDD masz np. tutaj ew. tutaj w postaci filmu na YT Jak program skończy test to zrób zdjęcie z wynikami ( MHDD to program dosowy ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Er. Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) akurat posiadam Hirens boot 15.1 zaraz przetestuje dysk i dam znać. Edit: nie ma u mnie w biosie opcje zmiany na compatible.. Ma to duze znaczenie? Dodam, że przy normalnej pracy dysk wydaje dziwne dźwięki. Teraz gdy sie testuje jest cichutki jak nigdy. Edytowane 7 Maja 2017 przez Er. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Er. Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Dysk chyba możemy wykluczyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...