Skocz do zawartości
lkx1

ocena zestawu do 3000

Rekomendowane odpowiedzi

Jak oceniacie taki zestaw?

procesor http://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-7400-3ghz-6mb-box-i6813856485.html 713zl

płyta http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=68005 199zl

ram 2x http://allegro.pl/pamiec-ram-goodram-play-ddr4-8gb-2400mhz-cl15-i6798724544.html 448zl

zasilacz http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=38113 209zl

karta http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=73029 1249zl

obudowa http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=239463 149zl

razem wychodzi 2967zl, dysk mam

tylko nie wiem czy opłaca się brać tą kartę, podobno piszczą w niej cewki. za 1100 idzie znaleźć np palita dual.

Edytowane przez lkx1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień tego gtx 1060 na rx 580 8gb,który jest lepszym wyborem

Byłby lepszym wyborem, gdyby jakieś sensowne sztuki były w sklepie ... a tak - od minimum tygodnia - stany magazynowe to "0", "zapytaj", "na zamówienie", "brak" ... dystrybucja Radeonów jest fatalna ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już w dwóch sklepach spotkałem się z taką informacją:

ten akurat z ipecet

Informacja na temat kart z serii RX

Z racji ogromnego zainteresowania udzielam informacji wyjaśniającej :

Karty graficzne Radeona z serii RX ( m.in. 470, 570,580 ) będą
dostępne w sklepie, jednak data ich dostarczenia jak i ich ilość jest uzależniona od producenta.
Na ten moment dostawa wyznaczona jest na 19.05.2017, prosimy o cierpliwość,
bo ww. sytuacja nie jest zależna od nas.
Pozdrawiamy, ipecet.pl 

W sklepach pustki , brak konkurencji niestety

Edytowane przez Dart9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zależy Ci na cichym komputerze, to weź inny zasilacz. Ten nawet bez obciążenia jest wyraźnie słyszalny.

to jaki zasilacz polecasz do 200zl?

Zmień tego gtx 1060 na rx 580 8gb,który jest lepszym wyborem

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

z tego co patrzyłem po testach bierze znacznie więcej prądu od gtx1060 6gb.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest xfx 550w za 220zł

No i co że bierze więcej prądu? Jest w tych pieniądzach o wiele lepszym wyborem niż 1060

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

ok tylko @okrej wyżej pisał że niby te zasilacze są głośnie

edit//

znalazłem jeszcze corsair vs 450w za 180zł

Edytowane przez lkx1
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty nie polecasz xfx a inni właśnie nie polecają tego silentium pc a zamiast tego xfx. wychodzi na to że jaki zasilacz bym nie kupił za 180-200zl wyjdę na to samo.

dyski mam 2 ssd i hdd.

na rtv euro agd kupując za 1500zl mam rabat 150zl przy placeniu przez Visa Checkout także biorąc kartę powiedzmy palita 1060 dual za 1159 + zasilacz i coś jeszcze wyjdzie całkiem fajna cena.

Edytowane przez lkx1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lkx1

Jakiś czas temu skuszony dobrymi opiniami i 5 letnią gwarancją zamontowałem go znajomemu i całe szczęście, że dźwięk wydawany przez komputer był mu zupełnie obojętny, bo musielibyśmy go zwracać. W listach zasilaczy na których się opieram był dosyć wysoko jak na produkt za niecałe 200 zł, także pewnie elektrycznie jest znacznie lepszy od tego spc, czy TR2. Nie odradzam, mówię jedynie o tym, że jest stosunkowo głośny (odpalałem go bez innych komponentów, żeby to potwierdzić). 

Edytowane przez okrej
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem XFX 450W kiedyś i nie zauważyłem wcale żeby był jakiś głośny. Ale jak sparujesz z niereferencyjnym RX580 to może dostawać wycisk.

power_average.png

GTX 1060 wydajnościowo to samo,dostępne od ręki, pobór prądu dużo mniejszy i lepsza kultura pracy. RX580 mają po 1400MHz na zegarach i prawie żadnego OC, może 4-5% z tego co czytałem. Lepiej kupić odświeżoną 1060 na 9gbps GDDR5 i wykręcić do ~2100MHz.

Osobiście mam awersję do Gigabyte Windforce,miałem 2 takie karty (nie 1060),chłodzenie głośniejsze od konkurencji a hałas z cewek to już nie wspomnę. To już nawet nie był pisk tylko ćwierkanie na cały regulator.

Co do procka na prawdę dorzuć te 200zł do R5 1600 kolego, zobaczysz że na dłuższą metę będziesz zadowolony.

Edytowane przez Novice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nazwał bym tego wyciskiem , 215-235 W całkowitego poboru prądu to jeszcze nie tak dużo przy PSU 450W chyba że ma on tragicznie słabe linie +12V albo coś namieszane z nimi .

W przypadku XFX raczej jest OK , stara seria Core miała ponad 400W przy modelu 450W i 528W przy modelu 550W , podobnie wygląda sprawa z XFX Core TS 450W - ma 408 W na linii +12V .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nazwał bym tego wyciskiem , 215-235 W całkowitego poboru prądu to jeszcze nie tak dużo przy PSU 450W chyba że ma on tragicznie słabe linie +12V albo coś namieszane z nimi .

W przypadku XFX raczej jest OK , stara seria Core miała ponad 400W przy modelu 450W i 528W przy modelu 550W , podobnie wygląda sprawa z XFX Core TS 450W - ma 408 W na linii +12V .

Pobór z karty nie całkowity, wyobrażasz sobie zestaw PC z GTX 1070 pobierający 140W ? Marzenie  :biggrin:

Skoro jest już 2 gości co wyraża niezadowolenie z kultury pracy XFX to może lepiej go nie brać. Ja miałem i szczerze mówiąc nie pamiętam żeby był głośny ale to było jakiś czas temu już. 

Edytowane przez Novice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem XFX 450W kiedyś i nie zauważyłem wcale żeby był jakiś głośny. Ale jak sparujesz z niereferencyjnym RX580 to może dostawać wycisk.

power_average.png

GTX 1060 wydajnościowo to samo,dostępne od ręki, pobór prądu dużo mniejszy i lepsza kultura pracy. RX580 mają po 1400MHz na zegarach i prawie żadnego OC, może 4-5% z tego co czytałem. Lepiej kupić odświeżoną 1060 na 9gbps GDDR5 i wykręcić do ~2100MHz.

Osobiście mam awersję do Gigabyte Windforce,miałem 2 takie karty (nie 1060),chłodzenie głośniejsze od konkurencji a hałas z cewek to już nie wspomnę. To już nawet nie był pisk tylko ćwierkanie na cały regulator.

Co do procka na prawdę dorzuć te 200zł do R5 1600 kolego, zobaczysz że na dłuższą metę będziesz zadowolony.

no nie wiem czy lepiej kupić odświeżoną 1060 tyle kosztuje że lepiej już chyba dopłacić do 1070

do ryzena musiał bym dopłacić nie 200 a minimum 300 bo płyty za 200zl nie znajdę.

te windforce od gigabyte to chyba najpopularniejsza 1060 6gb do 1200zl, opinie tez nie najgorsze ale tak jak pisałeś nie miałeś 1060 więc z innymi to już może być różnie.

a o tej co sądzicie?

https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-1060-dual-6gb-gddr5-ne51060015j9d-774580/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi