SzybkiChomik Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Witam. Processor E2160 Ramy DDR2 SAMSUNG 1GB 1Rx8 PC-2-6400U-666-12-ZZ oraz 2 GB firmy Eudar 667 CL5 Płyta GIGABYTE GA-945GCM-S2L Karta : Gigabyte GeForce 8500 GT 256MB GVNX85T256H Dysk wd 800 80 gb Zasilacz codegen 350 w Coś się zepsuło z dnia na dzień i nie mam pojęcia co, żadnego kondesatory nie są wybrzuszone. Problem wygląda tak pdołączam komputer do zasilania i automatycznie się uruchamia, nawet nic nie naciskam, niby się włącza, ogólnie bardzo głośno chodzi jakby na full obrotach, niestety nie ma wgl połączenia z monitorem nie wykrywa go. Zdjęcie : http://imageshack.com/a/img922/5263/NTbi22.jpg Jakieś sugestie ? Edytowane 14 Maja 2017 przez SzybkiChomik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 W takich przypadkach sugestie zawsze te same Wyciągamy kluczowe wtyczki zasilania płyty, kartę grafiki, pamięć. Oczyszczamy gniazda. wkładamy i wyjmujemy kilka razy dla przetarcia styków. Jak nie pomoże podmieniamy w kolejności to co najłatwiej 1) zasilacz 2) karta grafiki 3) pamięć 4) płyta Oczywiście odpinamy wszystkie dyski i napędy. Byle zobaczyć POST i wejść do BIOS-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el caco Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Zasilacz codegen 350 w Zacznij od tego. Jeśli ogarniasz temat to go rozkręć i zobacz czy na oko wszystko ok. Najlepiej to podłączyć inny na próbę jak jest taka możliwość. Zworka na Clear CMOS też by nie zaszkodziła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Samo startująca płyta głowna : Zasilacz Codegen --- opcje 2 sam jest uszkodzony lub ubił płytę i ta sama wymusza start zasilacza.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 I tak długo pociągnął- data na stickersie. Koniecznie sprawdź na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzybkiChomik Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi, też mi się wydaję że winny będzie zasilacz. Niestety rok temu wyrzucałem moje stare pc-ty. Został mi tylko jeden ale socket 478 na płycie P4VTC Ver. 1.x z zasilaczem WIND 505W, o dziwo PC chodzi i to z Windowsem 7 :). W każdym bądź razie niby te same piny bo 20 x 4 ale ten WIND mi nie pasuje do GA-945GCM-S2L. Tak wygląda końcówka od. Codegen 350. http://imageshack.com/a/img922/5193/QQXrHd.jpg .Wind 505 http://imageshack.com/a/img922/1011/iVHy7p.jpg W innym miejscu są kwadratowe piny a w innym zaokrąglone. Więc raczej nie podłącze. Chyba że znacie jakieś metody :) Jeszcze jutro dam znać posprawdzam dokładnie, poodciskam, pooczyszczam i zobaczymy.. Edytowane 14 Maja 2017 przez SzybkiChomik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Skup się :) i poszukaj 4 pinów, które da się dołączyć do tej czarnej wtyczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzybkiChomik Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Skup się :) i poszukaj 4 pinów, które da się dołączyć do tej czarnej wtyczki. Zrozumiałem Twoją sugestię... "shame on me" Edytowane 14 Maja 2017 przez SzybkiChomik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzybkiChomik Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Pisze nowy post żeby się temat odświeżył. A więc podłączyłem tego Winda, niestety dalej jest to samo wyciągnąłem kartę graficzną, podłączyłem bezpośrednio do płyty głównej i nic się nie zmienia. Czyli płyta ? Próbować coś jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Wygląda na to, że płyta o ile jesteś pewien tego drugiego zasilacza. Oczywiście wszystko sprawdzasz z odpiętymi napędami, grafiką i z jedną kością RAM rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzybkiChomik Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2017 Tia, trup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...