noviq2 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Cześć. Zestaw to: Gigabyte P35-DS3R Intel C2D E8500 2x2gb geil pc-6400 Radeon HD7750 1GB OC 2x dysk sata II Zasilacz corsair vs450 Problem pojawił się po przeniesieniu gratów do nowej obudowy. Z jakiegoś modecoma do SPC RG2. Komputer się włącza. I zawiesza na ekranie ładowania windows 7 (tym z okienkiem pulsującym). Próba odpalenia safe mode kończy się na dwa sposoby. Albo staje na pliku disk.sys albo classpnp.sys. Po włożeniu płyty instalacyjnej W7 bootuje z płyty. Ładuje pliki i na ekranie z pulsującym okienkiem zawias. W W10 to samo. Ubuntu także nie rusza. Przepinałem ram z innego kompa, to samo. Czy może to być uszkodzona płyta główna? Mam ją już bardzo długo. 7-8 lat. Jakieś inne pomysły? Po odpięciu dysków i bootowaniu z płyty problem bez zmian. Wysłane z mojego London przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Maja 2017 przez noviq2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noviq2 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Nikt nic? Próba odpalenia Hirens także nie zadziałała. Po resecie biosu nastąpiła mała zmiana. Wcześniej logo windows poczas ładowania się zawieszało po kilku sekundach (pulsowanie), teraz pulsuje aż nie zresetuje kompa z guzika. Bootowanie z płyt bez zmian. Sztywny zawias. Klawiatura nie reaguje. Caps/num/scroll-lock nie działa. Nie mam drugiej płyty głównej aktualnie żeby podmienić. Kupować jakąś? Czy coś jeszcze mogę spróbować? Wysłane z mojego London przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Całkowicie poza obudową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Jaki masz bios na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noviq2 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Bios mam Award v6.00pg Poza obudową bez zmian. Wysłane z mojego London przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...