Takatsuki Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Witam. Ostatnio kupiłem monitor z g-sync, niestety coś nie działa. Ostatnio grałem w titanfall 2 i prey w obu grach jest szarpany obraz po wyłączeniu v-sync. Nie wiem jak jeszcze w innych grach, bo mam obecnie te dwie zainstalowane, ale sam fakt, że w nich nie działa, jest co najmniej dziwne. Monitor, który posiadam to AOC G2460PG, a karta graficzna 980 ti. W panelu sterowania g-sync jest włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Pewnie rwie momentami jak wykraczasz poza 144 fps. Włącz v-sync, wtedy załączy się kiedy gra wykroczy poza 144 fps a poniżej aktywny będzie g-sync, tak to działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takatsuki Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2017 To mi coś tu nie gra. Po włączeniu v-sync nie ważne czy jest 80fps czy 150fps, jest ogromne opóźnienie typowe dla v-sync. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) W sterownikach można włączyć g-sync indicator, sprawdź czy pokazuje się w grze "g-sync on". Jak masz 150 fps przy włączonym v-sync to znaczy że v-sync nie działa. Sprawdzałeś w OSD monitora czy może nie trzeba g-sync aktywować ręcznie ? Edytowane 21 Maja 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...