William_Wallace Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 No więc kupiłem aAthlona 2000+ XP....temperatura sięgała podczas parcy ponad 71 stopni!!!! wiec postanowilem zrobic wlasne chłodzenie... Płyta główna Asusa A7v133c (1.05.) Grafika Winfast Ge-Force 2 Titanium 64 DDR Przedewszystkim zrobiłem pożadek w moim Big Towerze czyli pospinałem kable wszytsko upozadkowałem aby była jak najlszpsza cyrkulacja powietrza. Kupiłem chłodzenie zalmana na procesor 6000ALCU + paste Arktic ceramique (swoją drogą pasta zmniejszyła mi o 2 stopnie chłodzenie od zwykłem pasty białej zalmana) i dokupilem jeszcze dwa wentylatory zalmana 80x80 i 92x92. Teraz tak w zestawie 6000Alcu jest radiator montowany na metalowej rączce, na nim zamontowałem drugi wentylator 92x92 chłodzący zarówno dodatkowo moją karte graficzną jak i chipset, a wentylator 80x80 zamontowałem z przodu obudowy....w bocznej sciance obudowy wyciąłem dwie potezne dziury !!! tylko waski pasek poziomy metalu przebiega po srodku budy....na te dziury zamontowałem taka siatke , a na to naciągnłame rajstopy..........to wszystko wnetrze sie nie kurzy!!!!!! bylem zadziwiony!!!!! TERAZ WYNIKI: Procek w spoczynku ma 42 stopnie, a chip w spoczynku 29. grafika w spoczynku chip edge 46, chip surface 38...w maxymalnym stresie temeraturka o kilka stopni idzie do gory. W sumie wydałem na wszytsko włącznie z 6000Alcu 165 ZŁ. CO O TYM MYSLCIE ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ameryki to Ty nie odkryles :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
William_Wallace Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Oczywscie ze nie odkryłem, ale widze jak tu sie niektorzy meczą sie z dużo drozszym WC i bardzij niebezpiecznym :) a osiągaja rowniez wieksze temperatury odemnie wiec poprostu chciałem sie troszke pochwalic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyriC Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Hmmm w sumie WC zapwnia nie tylko wydajnosc, ale przedewszystkim przy odpowiedniej 'konfiguracji' cisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Hmmm w sumie WC zapwnia nie tylko wydajnosc, ale przedewszystkim przy odpowiedniej 'konfiguracji' cisze. no jasne...i zawsze mozna miec maly wodospadzik w kompie :P :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 z tym ze w wc wiekszosc ludzi ceni sobie cisze :) a co do takich patentow to ja epoxie 8kha+ starym ktory sie spalil zreszta :P... mialem 3 wiatraki 80x80 i radiator aluminiowy z durona 600 jeszcze i mailem 32 stopnie w idle a w stressie nie przekraczalo 40 na procku 2ghz :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Chlopie to tylko gogle , pilotke i odlatujesz (no moze szkrzydel ci brakuje bo napewno nie smigiel :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Wcale takie tanie to chłodzenie nie jest ;) Czasami wystarczy dokupić wentylatorek wyciągający (20~30 zł) i nawet na 7V daje niezły efekt. Nie ma nic gorszego jak wygrzana buda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skamilos Opublikowano 22 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2004 a ja wlaśnie siedze przy otwartej budzie bez skarpet(ty bez rajstop):) i czuje jak mi od zalmana po nogach wieje jakby był przeciąg w pokoju! zalman 7000a al rulezzzz!!!!! sorry za wydłubanie posta z archiwum ale nie spojrzałem na datę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Przy moim procu ---->> jak w podpisie temperaturka idle 34C a stress 40C a to na zwykłym coolerze data cooler (28zł, wentyl 80x80 3000obr/min) pasta silicon najzwyklejsza , żadnych dodatkowych wentylatorów w obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nobange01 Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Hmm a ta temp 40 stopni w stresie to z socketa czy z diody w procku? Na moim 1700+A0@1666MHz(10x166) temperatura w stresie siega 60 stopni ale to jest odczyt z procesora, bo socket nawet 40 nie osiagnie. Na razie mam zimno w pokoju i zastanawiam sie co bedzie latem :( Mam CoolerMastera z HeatPipe 3500 rpm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 po spadku temp. jaki opisales jestem troszke zdziwony.spadek temp. jaki otrzymales moim zdaniem jest nie wiarygodny!!! nie twierdze ze klamiesz czy cos ,ale az taka poprawa. full respect .pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Ja tam mam temp jak bym mial WC a mam tylko AC i mi sie to podoba :) No i cisza bardzo ladna jest:) IDLE - 32 STRESS - 37 I nie mam rurek, pompek, chlodnicy, "szlaufuf" i "wodospadu" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Hmm a ta temp 40 stopni w stresie to z socketa czy z diody w procku? ta temperaturka jest z diody w procku , nie mam na sockecie diodki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avw Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 A mnie tam interesuje ile te rajstpy kosztowały? ;) Z odczytami temperatury to jest tak że zależy bardziej od oprogramowania niz od tego co i gdzie mierzy. Toczyłem boje z BIOSem do ECS K7vza i w zalezności od wersji temperatura potrafiła skoczyc o 4-5C a w wersji która wyłaczyła instrukcje HTL procesora rosła o 10C. Mimo że procesor to stary Duron800. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...