h0rnet Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Laptop Asus R556L - Windows 8.1 Skopałem sobie boot loader. Chciałem usunąć jeden wpis programem EasyBCD i wyparowało mi wszystko. Dodałem później ręcznie poprzez "Add Entries", uruchomiłem kompa od nowa i już system nie wstał. W cmd wpisywałem komendy: fixmbr, fixboot i rebuildbcd, ale ta ostatnia nie działa. Wykrywa niby Windowsa na partycji "D", a był na pewno na "C" i wyskakuje błąd (zdjęcie poniżej). Macie jakieś pomysły? Ostateczność to wyjęcie dysku, przerzucenie danych i instalacja systemu na nowo, ale nie chce tracić gwarancji (jeszcze rok) wyjmując dysk. Edytowane 17 Maja 2017 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 ja to bym po prostu odpalił live cd z jakimś distro linuxa, zrzucił dane na zew nośnik i reinstall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Ew. zrobić backup i potem spróbować to naprawić z poziomu instalatora OS . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h0rnet Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Mam jakiegoś linuxa na płycie i spróbuje. Przynajmniej dysku nie trzeba będzie wyjmować. OK poradziłem sobie jakoś sam :) Nie wiem jakim cudem, ale coś zmieniło literkę partycji systemowej z C na D. w cmd wpisałem: diskpart sel disk 0 list vol sel vol 3 (partycja z systemem) assign letter=C: exit No i później: bootrec /fixboot bootrec /fixmbr bootrec /rebuildbcd yes System staruje bez problemu :) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...