Gremquen Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Witam. Kupiłem dziś używane głośniki 5.1 Logitech z506. Nie było pudełka, instrukcji itp., wszystko luzem. W zestawie miałem kabel podłączeniowy sprzęt z komputerem, który z jednej strony miał jacka do kompa, a z drugiej strony 2 jacki (wpiąłem je do wejść stereo w subwooferze). Zmieniłem ustawienia karty na 5.1 i wydaje mi się, że dźwięk jest faktycznie przestrzenny, ale czy na pewno? Czy jeśli dokupiłbym normalne kable do 5.1 zauważyłbym różnice? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleck55 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Jak ma być przestrzenny jak puszczasz sygnał stero na głośniki? Wpisz w Google "Logitech Z506 Manuals" Nie ma za co. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremquen Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 tyle że własnie odpaliłem sobie film dzisiaj. No i dialogi na tym poziomym przednim głośniku, jakaś muzyczka, helikopter leciał np. na prawym tylnym. możliwe to jest przez podłączenie stereo czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleck55 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 Masz coś takiego jak opcje Matrix czy jakoś tak czyli wypełnienie głośników jest to pseudo 5.1 wtedy zresztą żeby było 5.1 musisz misce dźwięk w 5.1 yt czy inne takie nie obsługują 5.1 tylko gry i filmy pod warunkiem że mają ścieżkę w 5.1 Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremquen Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2017 (edytowane) Faktycznie. Nawet w opisie głośników na stronie producenta jest coś takiego: "Podłącz inne urządzenia przez wejścia 3,5 mm lub RCA, tworząc dźwięk przestrzenny stereo 3D z dwóch źródeł kanałów.". Widocznie poprzedni właściciel nie miał karty z 5.1, kable pewnie zgubił czy coś a podpiął u siebie normalnie pod stereo. W załączniku przesyłam zdjęcie mojej płyty głównej z wejściami oraz tyłu głośników. Jakie kable mam kupić, żeby to działało? Zwykłe jack > jack z allegro sztuk 3 czy coś innego? :) tutaj jeszcze link do obrazka: https://image.prntscr.com/image/b984188b5bd64b6eb4686085637203af.png Edit. W zestawie oryginalnie jest coś takiego : - oczywiście 3 sztuki. Czyli jak kupię zwykle kable z Jackiem z każdej strony to bedzie działać? Warto szukać jakichś lepszych? Edytowane 17 Maja 2017 przez Gremquen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 3 zwykłe jack-jack, ale nie najtańsze, tylko takie ze średniej półki. wtedy dopiero będzie przestrzenny dźwięk jak trzeba. Na razie masz upmix i tyle... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremquen Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2017 Super, dziękuję za pomoc @SpiderMAN @bleck55 Zamówiłem, jutro powinno dojść ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gremquen Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2017 No i przyszło, pięknie śmiga ;) Widać różnicę, filmy mega. Temat do zamkniecia. Dzięki raz jeszcze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...