sinus Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Hehe... Ale fajny temat :lol: A chodzi o to, że mam w ścianie dwie dziurki po rurkach które prowadzą do łazienki obok, i myślałem żeby z kompa wyprowadzić tylko węże które by biegly przez te dziury do łazienki, gdzie byłaby skrzynka z nagrzewnica, wentylem, zbiornikiem i pompą. Wtedy wentyl może spokojnie chodzić na 12 volt, a ja mam w pokoju totalną cisze :D Ale zastanawia mnie tylko jak taki patent a'la CPC :lol: będzie działał, tzn: czy wpłynie na wydajbność? Czy przepływ bardzo spadnie? Mam pompe PH802, nagrzewnice alu z forda, 2 wentyle 12x3,8cm, bloki bedą na CPU, GPU i chipset. Węże 12/16. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Acha...węże byłyby długości około 4m. Może by tak zwiększyć gubność węży na pewnym odcinku? Bo na bloki muszą być 12mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Im dluzsze weze tym lepsza pompke potrzebujesz , z 4 dodatkowymi metrami nie wiem jak by to bylo. A przecie WC takiego chalasu nie robi tylko ewentualne wiatraki , a te ja dasz na 7 czy 5 v to beda nieslyszalne. Pompka tez jest cicha wg opini forumowiczow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...