gadatliwyNaMaxa Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Kupiłem dwa dni temu te płytę. Miała być pod Windows7 lub Windows 8.1. W temacie napisałem byście uważali jeśli będziecie szukać podobnej płyty. Nie ma sterowników pod Windows 7 wcale a pod 8.0/8.1 sprzęt kuleje. Tylko Windows 10!!!! Walczyłem dwa dni i dwie noce i nic nie wywalczyłem. Procesory 7-gen nie są obsługiwane z Windows7/8! Tylko W8.1/W10! Grafika zintegrowana Intel 610 nie działa w W7/W8/W8.1! Tylko Windows 10! Na stronie producenta są sterowniki do W7/W8, oczywiście, nawet komplet ale to jest błąd! Nie działają i koniec. W 100% przypadków wgrania sterowników pojawia się komunikat: sterownik nie dla tej platformy. Windows7 czy 8.0 oczywiście zaktualizowane do granic możliwości a sterowniki pobrane pod odpowiedni system. Nic nie działa. Sterowniki do VGA z Win10, 8.1 nie hulają w W7. Te z Windows 8.1 nie hulają w Win7 i Win10. Te z Windows 7 nie pracują z ... Windows 7!!! Na dodatek Windows 7 i 8.0 ciągle wyświetlają na ekranie komunikaty typu: Twój procesor nie jest obsługiwany w tym systemie! Procesor został zaprojektowany do pracy z Windows 10 i by się zgadzało bo z 4 wątków pracowały tylko dwa a to tylko Pentium G4560 więc uważajcie. Już chciałem to reklamować i zwrócić ale zdobyłem W10 Pro więc jakoś teraz hula. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 Mam dokładnie tą płytę z i5-7500 na w7 nie miałem żadnych problemów, wszystkie sterowniki instalowały się bez problemu, nie wiem tylko jak z integrą, bo miałem wyłączoną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2017 jak masz tylko dwa wątki to wpisz uruchom->msconfig->rozruch->zaawansowane->liczba procesorów i tam sprawdź, czasami jest domyślnie mniej uruchamianych przy starcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...