david911 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2017 Witajcie Mam na swoim laptopie WIN7 od niecałego roku więc nie powinien być zbytnio zaśmiecony. Niestety czasem (od jakiegoś miesiąca) mam (czasem) problemy z uruchomieniem komputera bądź (jeszcze rzadziej - może 2 czy 3 razy się zdarzyło) z wyłączeniem. Problem występuje w dwóch wariantach - albo blokuje się na niebieskim tle z napisem Witamy i kręcącym się w nieskończoność kółkiem, albo widać czarne tło i kursor myszki którą można ruszać. Czy jest jakiś sposób sprawdzenia co i dlaczego nie potrafi się załadować? System stoi na SSDku więc powinien ładowac się błyskawicznie (jak to z resztą do tej pory robił). Pacjent: Lenovo X220. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2017 Zamykasz system czy hibernujesz/usypiasz? Jaki jest stan dysku? Po wyswietleniu czarnego ekranu z kursorem, mozesz uruchomic menadzer zadan pod alt+ctrl+del? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2017 Zamykam, ale jak pisałem - przy zamknięciu problem jest sporadyczny - dużo częściej pojawia się przy uruchomieniu komputera. Dysk? nie bardzo wiem jak sprawdzić zdrowie SSdka A drugi dysk - magazyn danych - też jest zdrowy: Przy czarnym ekranie nie próbowałem tej kombinacji, jak się pojawi sprawdzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Dodatkowo zauważyłem, że problem występuje również w przypadku przełączania użytkownika - wydaje mi się, że problem musi gdzieś występować przy logowaniu bądź wylogowaniu profili windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...