keppel123 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Witam, mój asus p8p67 evo pozwala mi na lekkie OC i7 3770 bez K do 4.3ghz w turbie, w stress testach 4.1ghz trzyma na sztywno na każdym rdzeniu, i czy jest sens ponosić napięcia procesora aby stabilniej działał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Jak procek działa stabilnie cały czas i wszędzie - zarówno testy w OCCT/Prime 95 , SuperPi czy soft/gry to nie ma sensu podbijać napięcia . Co innego jak od czasu do czasu trafia ci się restart lub zwiecha i jesteś na 100% pewny że to z powodu niestabilnego CPU , wtedy można podnieść Vcore ( lub inne napięcie ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keppel123 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Raczej wszystko działa stabilnie nie odnotowałem żadnych resetów ani zawiech jak narazie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Jakie napięcie vcore masz przy stress testach i jakie temperatury ? 4.1-4.3GHz na Ivy często leci bez podnoszenia napięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keppel123 Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2017 Z chłodzeniem cooler master hyper 103 na 4.3ghz maxymalnie w stresie ma 72 stopnie (w prime 95 trzyma 4.1ghz na kazdym rdzeniu). A napięcie podczas prime95 to ok. 1.170v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...