radziuxd Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2017 (edytowane) Może mi ktoś wyjaśnić co fizycznie różni dwie wersje GTX 1080 GameRock od Palita? Karty wizualnie nie różnią się kompletnie niczym, a jedyne co je różni to znaczek "Premium Edition" na kartonie. Jest sens dopłacać za te "sklepowe" 100MHz w Premium Edition? Jak myślicie BIOS ma inny? Power limit wyższy? Niech ktoś mnie oświeci, przeglądałem różne recenzje, ale nic nie wywnioskowałem, bo w żadnym nie ma słowa porównania ze zwykłą wersją, np. na PurePC: https://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_palit_geforce_gtx_1080_gamerock_brzydkie_kaczatko Dla ścisłości dodam - tak, będę ją kręcić. Palit GeForce GTX 1080 GameRock Premium Edition Taktowanie rdzenia: 1746MHz / Boost: 1885MHz Palit GeForce GTX 1080 GameRock Taktowanie rdzenia: 1645MHz / Boost: 1785MHz Zwykła wersja jest 60zł tańsza i jeszcze w zestawie z G-Panelem. :v Edytowane 26 Maja 2017 przez .RadziU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2017 Nie opłaca się dokładać do GameRock Premium z GameRock tak samo jak dokładać do GameRock z SuperJetStream. Jedyne co ma jakiś sens to dopłacić z zwykłego JetStream do SuperJetStream żeby mieć podwójny bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Seria GameRock teoretycznie ma mocniejszą sekcję zasilania: 8+2 vs 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Ale względem czego? Premium vs non-premium? NIe, mają takie same sekcje zasilania. Jedyne różnice to fabryczne taktowanie i być może premium przeszły z racji tego jakąś dokładniejszą selekcje ale tego nie wiesz i nawet jeśli, to nie warto przepłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...