Pacza Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Witam. Dzisiaj chciałem połączyć repeater tplink wa850re z ruterem ZTE ZXV10 W300. Wszystko poszło gładko, połączenie poprzez WPS, konfiguracja itp. Problem w tym, że repeater pomimo połączenia z routerem nie nawiązuje połączenia z internetem (uznaje, że "kabel nie jest podłączony do routera). Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Może coś dokładniej o tym połączeniu i konfiguracji? Co z czym i jak jest podłączone? Repeater przez Wifi, czy LAN? Czy na porcie LAN ZTE ZXV10 W300, jest dostęp do internetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Repeater jest połączony z routerem przez wifi i ma dostęp do internetu. Na stronie konfiguracyjnej przy Dynamic IP pisze (błąd). Ustawiłem Statyczne IP i teraz mam internet tylko w komputerze podłączonym kablem do repeatera, a wzmacnianie wifi nie działa. Dodatkowo, co jakiś czas samoczynnie resetuje się hasło i login. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2017 Pisz dokładniej. W ten sposób to można latami to konfigurować. "Na stronie konfiguracyjnej przy Dynamic IP pisze (błąd)." Na stronie konfiguracyjnej czego, ZTE ZXV10 W300, czy tplink wa850re? Masz w ZTE ZXV10 W300 włączony DHCP server? Włącz w ZTE ZXV10 W300 TKIP+AES Włącz w ZTE ZXV10 W300 "DNS Relay" jak masz. Napisz jak jest skonfigurowany ZTE ZXV10 W300, a jak tplink wa850re. Daj screen-y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...