PoznanskaPyrka Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Wyciąg ciepłego powietrza gotowy. Teoretyczna wydajność, 760m3 powietrza na godzinę. Maksymalna prędkość obrotowa wentylatorów 6000RPM. Pobór prądu ~70W. Maksymalny generowany hałas 65dB. Wentylatory oczywiście nie będą pracowały na 100% cały czas, ta szczytowa wydajność zaplanowana jest na jakieś nietypowe sytuacje, chociażby praca w pełnym słońcu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 zapowiada się ciekawie, jasność matrycy wystarczająca na pracę w pełnym słońcu? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2017 zapowiada się ciekawie, jasność matrycy wystarczająca na pracę w pełnym słońcu? ;-) Pewnie jak będzie świeciło centralnie w matrycę może być ciężko. Jednak jak się dobrze ustawić, powinna dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2017 Następne update-ty po 10.09. Gdyż czekam na kartę graficzną. Zdecydowałem się na Radeon Vega64. Wersja z turbiną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Ciężko dokonać gorszego wyboru. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Czemu tak uważasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Przewartościowana, grzejąca się, głośna... Biorąc pod uwagę ten projekt, lepszym wyborem byłaby 1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 To teraz zarzucę Ci pewnym porównaniem. GTX1080 jest jak nowoczesna ciężarówka mercedesa. Ładna, cicha, mało pali ale nie pojedziesz tym nigdzie po za autostradą. Vega64 jest ja ruski Kamaz. Wielki głośny grzmot chlejący tony ropy. Za to możesz mu na naczepę załadować 100 ton kamieni i przeciągnąć to przez tajgę. Z racji, że szukam sprzętu maksymalnie uniwersalnego, to wybrałem vege. Bo tylko z tą kartą mogę przejechać autostradą (gry) jak i wozić tony gruzu przez tajgę (opencl). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 ruski kamaz w cenie niemieckiego mercedesa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 ruski kamaz w cenie niemieckiego mercedesa No tak, tylko po co mi mercedes skoro mam do przewiezienia 100 ton gruzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 Jeśli już Vega, to zdecydowanie lepiej brać 56 i próbować OC z undervoltingiem - niektórym udało się uzyskać nawet wyższą sprawność, niż GTX 1070. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 No tak, tylko po co mi mercedes skoro mam do przewiezienia 100 ton gruzu? wtedy bierze się coś z seri pro a nie dla graczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 wtedy bierze się coś z seri pro a nie dla graczy Karty pro to ździerstwo pieniędzy, niczym się to nie różni od karty gamingowej. GTX580 można było w quadro zamienić przelutowując kilka rezystorów i zmieniając bios... Serwerowe karty graficzne dopiero się czymś różnią, np odblokowanym FP64, tylko wtedy ich ceny to kilkanaście tysięcy, a na taki sprzęt to ja nie mam pieniędzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XantiO Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2017 A możesz powiedzieć jakie obliczenia będą robione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Obróbka wideo od 1080 do 8K, streaming, w wolnym czasie Boinc. Pewnie coś jeszcze się nawinie, jak to zwykle bywa. Zrobiłem testowe uruchomienie bez GPU, wygląda na to że wszystko działa :) Edytowane 6 Września 2017 przez PoznanskaPyrka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 GPU na taśmę czy w MOBO bezpośrednio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2017 GPU na taśmę czy w MOBO bezpośrednio? Jak przyjdzie to będę myślał. Jednak skłaniałem się ku użyciu risera i umieszczeniu karty tak aby móc wykorzystać każdy ze slotów PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 Testowe uruchomienie maszyny, obecnie tylko myszkowanie w biosie. Karta graficzna to stary R9-280x. Vega64 siedzi w mojej stacjonarce i się nią trochę bawię :D https://www.youtube.com/watch?v=z3v-VoqhS2E 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiwyTM Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Projekt fajny tylko mnie ciekawi jak zrobisz tu klawiaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Ile planujesz RAM docelowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Projekt fajny tylko mnie ciekawi jak zrobisz tu klawiaturę. Tak jak już wspominałem wcześniej, karta graficzna będzie inaczej umieszczona niż to widać na filmiku. Teraz po prostu kusiło mnie niesamowicie żeby to wreszcie uruchomić :D Klawiaturkę chciałem jakąś bez numpada, mechanik logitecha mi się strasznie spodobał. Ile planujesz RAM docelowo? Tak jak wspominałem wcześniej, jest też na filmiku. 128gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 BIOS masz do aktualizacji: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Socket2011-R3/Z10PA-D8/BIOS/Z10PA-D8-ASUS-3303.zip Improve system performance 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2017 BIOS masz do aktualizacji: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/Socket2011-R3/Z10PA-D8/BIOS/Z10PA-D8-ASUS-3303.zip Improve system performance Dzięki, jutro to zrobię. Dzisiaj cały dzień w robocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2017 No powiem update przyniósł 600pkt więcej w cinebenchu. Więc sporo poprawiono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Zamiast tej walizki mogles uzyc pelicana. Edytowane 29 Września 2017 przez Zdebik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2017 Po pierwszych testach z obciążeniem Przy maksymalnym możliwym obciążeniu procesorów (AVX) i karty graficznej (karta w trybie OC) zużycie energii dobijało do 700W. Pełne obciążenie bez OC i AVX ok 550W. Pulpit, chrome itp. 150W Praca bez obciążenia 80W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 Sympatyczna bestyjka... Wysłane z mojego Neffos X1 Max przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Można powiedzieć, że główne prace zostały zakończone. Pozostały drobiazgi, które są jednocześnie ogromnymi wydatkami.96GB pamięci ram, cztery dyski SSD czy karty rozszerzeń HDMI/SDI 6G.Myślę, też nad przykryciem od góry, z czego je wykonać. Czy przejrzysta pleksa czy może jednak jakiś inny materiał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Coś oddychającego na pewno. Może jakiś cieniutki arkusz blachy/siatki z perforacją ala plaster miodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoznanskaPyrka Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2017 Coś oddychającego na pewno. Może jakiś cieniutki arkusz blachy/siatki z perforacją ala plaster miodu. Czegoś takiego na pewno nie dam. Niska wytrzymałość, zerowe zabezpieczenie sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...