haaz Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Witam Zastanawiam się, które z chłodzeń zakupić. Mam i5-4590, płytę MSI B85-G43, procek jest podkręcony jedynie żeby chodził cały czas z zegarami turbo tj. z 3,3GHz na 3,7GHz, obudowę mam silentiumpc gladius m20, ale z tego co wiem nie będzie problemu z wejściem obu chłodzeń. W spoczynku obecnie na boxowych chłodzeniu mam 37-40 stopni (słońce dziś ładnie grzeje bo 33 na dworze), pod obciążeniem sięga 67-70 stopni. Który z coolerów będzie oferował większy spadek temepratur? Bo się zastanawiam właśnie czy opłaca się dorzucić te kilka dych więcej, jeśli wyniki mogą być bardzo podobne. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 mam to co w podpisie, w Wiedźminie 3 mam 51*C na procku, ten procesor ma TDP 84W także bez szaleństw się chyba powinno obejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Fortis spokojnie da radę. Nie wiem jak z głośnością Fery, ale sam mam Fortisa i w sumie nie narzekam na jego głośność. Aczkolwiek musiałem nieco zmniejszyć obroty wentylatora, bo na pełnych obrotach był słyszałny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...