kalesweb Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 (edytowane) Witam. Mam taki problem otóż nieraz jak gram w niektóre gry to komputer potrafi sie zawiesić i nie reaguje na nic! Na ekranie nie pojawia sie zaden blue screen tylko to co w danym momencie było. Jak tak sie zawiesi to trzeba nacisnąć przycisk na obudowie reset, na nic innego nie reaguje. Dzieje sie tak nieraz jak włącze komputer potem włacze gre i nieraz pogram 5 min i sie zawiesi a nieraz pogram 2 godz i sie nie zawiesi. Jak tak sie zawiesi to potem w Panelu sterowania w Narzedziach administratora pojawia sie Błąd Kernel Power 41 (63). Sprawdzalem temperatury są ok procesor nie ma większej temp jak 50-55 stopni karta graf nie wiecej niz 65. Dzieje sie tak najczesciej jak gram w gta 5 lub Gw2. Czytałem na zagranicznym forum zeby zrobić test programem OCCT, wiec jak robie test dla zasilacza to nie ma błedów a jak robie test dla procesora to po około 2 minutach przerywa test i pokazuje błędy. Ponizej podam te wykresy z occt ja sie na tym kompletnie nie znam co to znaczą te wykresy moze ktos mi powie i zobaczy na te wykresy w czym leży wina. Moj komp to FX 8300 procek nie podkrecany w asus suit Epu ustawione na auto PSU Chieftec 700W GPS 700AB Asus m5 a97 R2.0 Radeon r9 380 2 gb Ram 2x8 gb ddr3 1600mhz Edytowane 30 Maja 2017 przez kalesweb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2017 Spada vcore z 1.3v do 1 v a nawet niżej. Siedzi płyta lub zasilacz. Popatrz czy na płycie nie są wywalone kondensatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalesweb Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2017 Spada vcore bo jest auto. W spoczynku jest 0,780v a jak coś robię to jest 1,2v Tak chyba ma być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki1 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2017 wykopalisko.... Na innym zagranicznym forum piszą, żeby sprawdzić ile masz zainstalowanych sterowników od karty dźwiękowej. Możesz mieć kilka i się "gryzą". http://www.techsupportforum.com/forums/f299/solved-kernel-power-41-63-error-434613.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalesweb Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 witam, komputer mi sie dalej zawiesza w nieokreslonych momentach. Dzisiaj odpaliłem occt i jak robie test dla procesora to sie komputer zawiesza! Pokazuje logi z occct jak ktos sie zna niech mi pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalesweb Opublikowano 11 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2017 witam temat można zamknąc :) Jesłi ktos ma taki przypadek ze zawiesza mu sie AMD z serii FX to trzeba wgrac najnowszego biosa. Mi to pomogło teraz vcore nie spada. Temat do zamkniecia 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...