Skocz do zawartości
jakac

co powiecie o tym bloczku

Rekomendowane odpowiedzi

ja powinienm blok dostac dzis - a nowa pompke jutro - wiec tez bede sie bawil :) w razie czego 44zl to jeszcze nie az takie pieniadze - a co do tego ze mozna znalezc cos lepszego to hmmm jakso do tej pory mis ie nie udalo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe , ciekawe..... ale nie macie racji.... za 44zl kupilibyscie cos lepszego..... trza by bylo ostro szukac ale na bank by sie kupilo cos lepszego.....

Jak znajdziesz coś ciekawszego za 40 zł a nie 44 to daj znać bo tyle dałem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już dostałem swoje bloczki tj na procka i chipset i powiem że wykonanie jest bardzo dobre (bloczki mi się podobają) Zrobiłem też małe doświadczenie

podłączyłem napierw samą pompkę z wężami i przez 5 min pompowałem wodę do 2 miski Następnie założyłem na końcu węża bloczek i też puściłem na 5 min. Wyszło że czy bez bloczka czy z bloczkiem jest tyle samo wody w 2 misce :D a więc bloczek przy mojej pompce nie stawia oporów

używałem pompki aquashut 600 l/h i węży śr wew 8 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja już dostałem swoje bloczki tj na procka i chipset i powiem że wykonanie jest bardzo dobre (bloczki mi się podobają) Zrobiłem też małe doświadczenie 

podłączyłem napierw samą pompkę z wężami i przez 5 min pompowałem wodę do 2 miski Następnie założyłem na końcu węża bloczek i też puściłem na 5 min. Wyszło że czy bez bloczka czy z bloczkiem jest tyle samo wody w 2 misce :D a więc bloczek przy mojej pompce nie stawia oporów

a ja ci powiem mission impossible , bullshit , nie da rady :] to jest niemozliwe :], ten bloczek napewno stawia opory a ty sprawdz swoj zegarek bo chyba chlopak zwolnil :]

a jak naprawde jest tak rewelacyjnie to mozliwe ze on nie ma takiego frezu w srodku tylko jest pusty bo wtedy stawia najmniejsze opory wiec sie zastanow :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja ci powiem mission impossible , bullshit , nie da rady :] to jest niemozliwe :], ten bloczek napewno stawia opory a ty sprawdz swoj zegarek bo chyba chlopak zwolnil :]

a jak naprawde jest tak rewelacyjnie to mozliwe ze on nie ma takiego frezu w srodku tylko jest pusty bo wtedy stawia najmniejsze opory wiec sie zastanow :]

musisz zwrócić uwagę na to że w mojej pompce kruciec też ma śr wew 8mm

wyniki nie były identyczne ale kreski które zaznaczałem mniej więcej się pokrywały :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu nie chodzi o srednice rurek (rurkuff :]) bo to ze w bloku masz 8mm i w wenzach tyz to akurat malo mnie interesuje (chodz im wieksza srednica tym lepiej) , chodzi o to ze konstrukcja wewnetrzna bloku stwarza opory , ponoc zakret kanalu o 90 stopni powoduje juz duze straty na przeplywie (chyba 270l/h ale nei pamietam wiec sobie sprawdzcie) a tu masz 3 zakrety o 180 stoponi wiec napewno wydajnosc pompowania spadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi