mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Pewnie masz rację , ale myśle też że lepsze są bloki które są nastawione na odprowadzanie ciepła bezpośrednio z jadra, tak jak orbital, czy nukleon. A i średnica odpływu jest b.wazna. Chyba sie nie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 dzisiaj sprawiłem sobie do tego bloku zapinkę z Discotechu i coppershima a za jakieś 2 dni testy z moją nagrzewnicą z Żuka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ciekawe , ciekawe..... ale nie macie racji.... za 44zl kupilibyscie cos lepszego..... trza by bylo ostro szukac ale na bank by sie kupilo cos lepszego..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja powinienm blok dostac dzis - a nowa pompke jutro - wiec tez bede sie bawil :) w razie czego 44zl to jeszcze nie az takie pieniadze - a co do tego ze mozna znalezc cos lepszego to hmmm jakso do tej pory mis ie nie udalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ciekawe , ciekawe..... ale nie macie racji.... za 44zl kupilibyscie cos lepszego..... trza by bylo ostro szukac ale na bank by sie kupilo cos lepszego..... Jak znajdziesz coś ciekawszego za 40 zł a nie 44 to daj znać bo tyle dałem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 baa nawet jak znajdziesz cos za 50zl ciekawszego to daj znac :P bo mniej wiecej tyle mi z przesylka wyszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 no niezly jak na taka cene , daj znac jak sie bedzie spisywal to tez sobie moze takiego zakupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 nie wiem dlaczego ale poczta uiu mine sie juz 3 dzin ociaga - powinny mi przyjsc 3 paczki dzien po dniu a tu chyba przyjda wszystkie na raz - skur....syny - to sie nazywa priorytet :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja już dostałem swoje bloczki tj na procka i chipset i powiem że wykonanie jest bardzo dobre (bloczki mi się podobają) Zrobiłem też małe doświadczenie podłączyłem napierw samą pompkę z wężami i przez 5 min pompowałem wodę do 2 miski Następnie założyłem na końcu węża bloczek i też puściłem na 5 min. Wyszło że czy bez bloczka czy z bloczkiem jest tyle samo wody w 2 misce :D a więc bloczek przy mojej pompce nie stawia oporów używałem pompki aquashut 600 l/h i węży śr wew 8 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja już dostałem swoje bloczki tj na procka i chipset i powiem że wykonanie jest bardzo dobre (bloczki mi się podobają) Zrobiłem też małe doświadczenie podłączyłem napierw samą pompkę z wężami i przez 5 min pompowałem wodę do 2 miski Następnie założyłem na końcu węża bloczek i też puściłem na 5 min. Wyszło że czy bez bloczka czy z bloczkiem jest tyle samo wody w 2 misce :D a więc bloczek przy mojej pompce nie stawia oporów używałem pompki aquashut 600 l/h i węży śr wew 8 mm a ja ci powiem mission impossible , bullshit , nie da rady :] to jest niemozliwe :], ten bloczek napewno stawia opory a ty sprawdz swoj zegarek bo chyba chlopak zwolnil :] a jak naprawde jest tak rewelacyjnie to mozliwe ze on nie ma takiego frezu w srodku tylko jest pusty bo wtedy stawia najmniejsze opory wiec sie zastanow :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ja już dostałem swoje bloczki tj na procka i chipset i powiem że wykonanie jest bardzo dobre (bloczki mi się podobają) Zrobiłem też małe doświadczenie podłączyłem napierw samą pompkę z wężami i przez 5 min pompowałem wodę do 2 miski Następnie założyłem na końcu węża bloczek i też puściłem na 5 min. Wyszło że czy bez bloczka czy z bloczkiem jest tyle samo wody w 2 misce :D a więc bloczek przy mojej pompce nie stawia oporów używałem pompki aquashut 600 l/h i węży śr wew 8 mm a ja ci powiem mission impossible , bullshit , nie da rady :] to jest niemozliwe :], ten bloczek napewno stawia opory a ty sprawdz swoj zegarek bo chyba chlopak zwolnil :] a jak naprawde jest tak rewelacyjnie to mozliwe ze on nie ma takiego frezu w srodku tylko jest pusty bo wtedy stawia najmniejsze opory wiec sie zastanow :] musisz zwrócić uwagę na to że w mojej pompce kruciec też ma śr wew 8mm wyniki nie były identyczne ale kreski które zaznaczałem mniej więcej się pokrywały :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 a i jezszce jedno w moim są kanały 8 x 8 a nie 8 x 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 tu nie chodzi o srednice rurek (rurkuff :]) bo to ze w bloku masz 8mm i w wenzach tyz to akurat malo mnie interesuje (chodz im wieksza srednica tym lepiej) , chodzi o to ze konstrukcja wewnetrzna bloku stwarza opory , ponoc zakret kanalu o 90 stopni powoduje juz duze straty na przeplywie (chyba 270l/h ale nei pamietam wiec sobie sprawdzcie) a tu masz 3 zakrety o 180 stoponi wiec napewno wydajnosc pompowania spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Polecam: http://www.overclockers.com/articles752/ Spadek na mocnym Eheimie to minimum 50% !!! A nawet da sie do 10% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 skoro mówicie tak to jutro robię jeszcze raz test i będę ważył wodę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 niepokoiło mnie to i przed chwilą zrobiłem jeszcze raz i wyszło z blokiem 17 kg bez bloku 27 kg Nie wiem co się stało ale jakiś zmysł musiał mnie zawieść :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 niezla roznica jak Ty tego nie zauwazyles ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 A nie mowilem :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...