matszpk Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2017 (edytowane) Po zamontowaniu nowej karty graficznej (Radeon RX 480) i zasilacza Enermax Revolution Xt II 750W mój komputer od czasu do czasu problemy z wyłączaniem się. Komputer przy takim wyłączeniu robi pyknięcie, a nadal wyświetla obraz, karty graficzne pracują (zauważyłem, wiatraki nadal obracają się na takich samych obrotach na jakich ustawiłem podczas pracy). W logach systemowych (działam na linux'ie OpenSUSE) niby system wyłącza się poprawnie (w logach jest, że wszystkie usługi są wyłączane az do --Reboot--). Pracuję na integrze, karty graficzne wykorzystuję do obliczeń. Oprócz RX 480 mam w kompie jeszcze Radeon R7 360. podejrzewam, że to jakiś problem sprzętowy (nie wiem jaki, być może zasilacz lub płyta główna albo może karta graficzna). Ktoś może mi dać jakąś wskazówkę? Edytowane 2 Czerwca 2017 przez matszpk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...