Skocz do zawartości
Querio

Aktywacja Windows 10

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak: miałem laptopa(z win 8.1 aktualizowanego do 10) przez jakiś czas, aż mi upadł i zepsuł się dysk. Kupiłem nowy i zainstalowałem Windows'a 10, jednak system informuje mnie, że jest nieaktywowany. W jaki sposób mogę przywrócić "oryginalność" systemu? Nie zapisałem klucza po przejściu na 10. Czy mogę go jakoś odzyskać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 3.06.2017 o 11:35, Querio napisał(a):

Nie zapisałem klucza po przejściu na 10. Czy mogę go jakoś odzyskać?

Klucz z Windows 10 nic ci nie da bo...WSZYSTKIE KLUCZE SĄ JEDNAKOWE - na wszystkich komputerach co zostały uaktualnione z Windows 7/8 do Windows 10. banan.gif

Jak chcesz AKTYWOWAĆ to po prostu zadzwoń do Microsoftu i tam automat telefoniczny poprowadzi ciebie jak to zrobić -  krok po kroku - całą aktywację.

To dzwonienie to ostateczność  - jak automatyczna, on-line "przez internet" aktywacja nie zadziała.

Jak będziesz instalował kiedyś na nowo system "na czysto" - co polecam - to przy instalowaniu klikaj w opcję "nie mam klucza produktu" - wtedy aktywacja sam pójdzie bez problemów - jaka wcześniej system był już aktywowany na tym komputerze. menda.gif

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.06.2017 o 05:44, takafotka napisał(a):
Jak będziesz instalował kiedyś na nowo system "na czysto" - co polecam - to przy instalowaniu klikaj w opcję "nie mam klucza produktu" - wtedy aktywacja sam pójdzie bez problemów - jaka wcześniej system był już aktywowany na tym komputerze. menda.gif

.

A są na stronach MS obrazy pełnych wersji Win10 (oczywiście bez kluczy)?

Edytowane przez barwniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.06.2017 o 07:58, Jarek1853 napisał(a):

Można zapisać obraz iso na dysku albo wrzucić od razu instalkę na pendrive.

Rozumiem, że można. Robiłem to wielokrotnie, ale zawsze robiłem update. Nigdy nie sprawdzałem, czy działa ten obraz z MediaCreationTool jako instalka stand alone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.06.2017 o 07:53, barwniak napisał(a):

MediaCreationTool to chyba tylko ściąga update z win7/win8.1 do win10. Czy z tego co ściągnie MediaCreationTool to można odpalić normalną instalacje na pustym dysku?

To nie jest tylko UPDATE z Win 7/8 !

To jest pełna wersja systemu Windows 10 i instaluje się ją nawet na pustym dysku, na czysto. :banana:

.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi