Querio Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Sprawa wygląda tak: miałem laptopa(z win 8.1 aktualizowanego do 10) przez jakiś czas, aż mi upadł i zepsuł się dysk. Kupiłem nowy i zainstalowałem Windows'a 10, jednak system informuje mnie, że jest nieaktywowany. W jaki sposób mogę przywrócić "oryginalność" systemu? Nie zapisałem klucza po przejściu na 10. Czy mogę go jakoś odzyskać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2017 Wybrałeś tą samą wersję systemu? Home/Pro ? Jeśli nie wymienisz mobo to nie potrzebujesz klucza przy czystej instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Skontaktuj się z producentem laptopa. Lub z Microsoft polska . Oni tobie pomogą. Sent from my SM-N920F using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takafotka Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Nie zapisałem klucza po przejściu na 10. Czy mogę go jakoś odzyskać? Klucz z Windows 10 nic ci nie da bo...WSZYSTKIE KLUCZE SĄ JEDNAKOWE - na wszystkich komputerach co zostały uaktualnione z Windows 7/8 do Windows 10. Jak chcesz AKTYWOWAĆ to po prostu zadzwoń do Microsoftu i tam automat telefoniczny poprowadzi ciebie jak to zrobić - krok po kroku - całą aktywację. To dzwonienie to ostateczność - jak automatyczna, on-line "przez internet" aktywacja nie zadziała. Jak będziesz instalował kiedyś na nowo system "na czysto" - co polecam - to przy instalowaniu klikaj w opcję "nie mam klucza produktu" - wtedy aktywacja sam pójdzie bez problemów - jaka wcześniej system był już aktywowany na tym komputerze. . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Jak będziesz instalował kiedyś na nowo system "na czysto" - co polecam - to przy instalowaniu klikaj w opcję "nie mam klucza produktu" - wtedy aktywacja sam pójdzie bez problemów - jaka wcześniej system był już aktywowany na tym komputerze. menda.gif. A są na stronach MS obrazy pełnych wersji Win10 (oczywiście bez kluczy)? Edytowane 6 Czerwca 2017 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 MediaCreationTool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 MediaCreationTool MediaCreationTool to chyba tylko ściąga update z win7/win8.1 do win10. Czy z tego co ściągnie MediaCreationTool to można odpalić normalną instalacje na pustym dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Można zapisać obraz iso na dysku albo wrzucić od razu instalkę na pendrive. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Jarek1853 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 A tak trudno samemu sprawdzić zamiast klepać hurtowo posty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Można zapisać obraz iso na dysku albo wrzucić od razu instalkę na pendrive. Rozumiem, że można. Robiłem to wielokrotnie, ale zawsze robiłem update. Nigdy nie sprawdzałem, czy działa ten obraz z MediaCreationTool jako instalka stand alone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takafotka Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 MediaCreationTool to chyba tylko ściąga update z win7/win8.1 do win10. Czy z tego co ściągnie MediaCreationTool to można odpalić normalną instalacje na pustym dysku? To nie jest tylko UPDATE z Win 7/8 ! To jest pełna wersja systemu Windows 10 i instaluje się ją nawet na pustym dysku, na czysto. :banana: . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...