starmat Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 Witam Złożyłem komputer do 3000 zł i nie wiem czy ten zestaw jest na 100% dobry czy na przykład nie wybuchnie i czy ogólnie wszystkie części do siebie pasują . Oczywiście jak można coś lepszego kupić złożyć zamienić to proszę o komentarze. Chciałbym żeby po prostu to dobrze działało i żeby np nie wybuchło . Pod tym linkiem jest złożony komputer: http://www.morele.net/inventory/info/uDmj1o/ Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Polska12345 Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 Nie wybuchnie ale jest nieopłacalny Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dolar444 Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 (edited) Autorze tematu, przede wszystkim, powiedz do czego ma służyć ten sprzęt ? Co zamierzasz na nim robić ? Czy musimy zmieścić się w 3000zł czy możesz coś dołożyć ? Wstępnie moze coś takiego: https://www.morele.net/inventory/info/eCgkZd/ Jak za dużo to w tedy GTX 1060 w wersji 3GB podmienić można np: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1060-mini-itx-3gb-gddr5-192-bit-hdmi-dp-2xdvi-d-box-gv-n1060ix-3gd-1110199/ Edited June 4, 2017 by dolar444 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
starmat Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 Ma służyć do grania przede wszystkim i proszę o propozycję innego jesli ten jest nie opłacalny :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dolar444 Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 Wyżej podałem w edycji jedną propozycje, tutaj podrzucę druga z dyskiem SSD: http://www.morele.net/inventory/info/IaaCXH/ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
starmat Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 Dziękuje bardzo za pomoc wybiorę tą pierwszą konfigurację ponieważ Dysk SSD na którym pewnie byłby system aż tak nie jest potrzebny mi :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dolar444 Posted June 4, 2017 Report post Posted June 4, 2017 Dziękuje bardzo za pomoc wybiorę tą pierwszą konfigurację ponieważ Dysk SSD na którym pewnie byłby system aż tak nie jest potrzebny mi :) OK, ale proponuje pomyśleć nad SSD w niedalekiej przyszłości, komfort pracy jest niezły a i te 128GB starczy też na jakąś jedną lub 2 gierki :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
.PaVLo. Posted June 5, 2017 Report post Posted June 5, 2017 Zamiast dysku SSD, dorzuciłbym do GTX 1060 z 6GB RAM, te dodatkowe 3GB bardzo się przydadzą w nowszych tytułach. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Patronix Posted June 6, 2017 Report post Posted June 6, 2017 Popieram dysk SSD dokupisz za jakiś czas Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dart9 Posted June 6, 2017 Report post Posted June 6, 2017 (edited) Dziękuje bardzo za pomoc wybiorę tą pierwszą konfigurację ponieważ Dysk SSD na którym pewnie byłby system aż tak nie jest potrzebny mi :) Zrób tak jak doradza @PaVLo - SSD dokup później. Uważam,że SSD to podstawowy element składowy. Naprwadę warto. Jeśli kupisz w późniejszym terminie SSD to wierz mi, w każdym kolejnym twoim PC takowy się znajdzie. Kupisz raz i nie pominiesz przy kolejnych konfiguracjach. Edited June 6, 2017 by Dart9 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Humek Posted June 6, 2017 Report post Posted June 6, 2017 Dysk dyskiem, ale nie ma sensu też wzsystkiego kisić w dość kiepskim i trochę nieadekwatnym do tych podzespołów Zalmanie T4. :) INTEL CORE I5 7400 BOX ASROCK H110M-DGS R3.0 GIGABYTE GEFORCE GTX 1060 6 GB WF2 OC WESTERN DIGITAL BLUE 1 TB SILENTIUMPC VERO L2 500W ASUS DRW-24F1MT GOODRAM 8 GB 2400 MHZ CL15 PLAY SILENTIUMPC GLADIUS M35 PUREBLACK Zestaw składany jest bez dodatkowe opłaty. Ze zmian to płyta główna w niższej cenie, która imho jest wystarczająca do tej konfiguracji, szczególnie, że rewizja 3.0 posiada odpowiedni BIOS. Kostkę pamięci operacyjnej dokupisz kolejną w najbliższym czasie, razem z dyskiem SSD. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dolar444 Posted June 7, 2017 Report post Posted June 7, 2017 Autor wspomniał że chce wybrać zestaw pierwszy, tam nie ma nigdzie ani dysku SSD i jest GTX 1060 6Gb wspomniany przez was. Dysk dyskiem, ale nie ma sensu też wzsystkiego kisić w dość kiepskim i trochę nieadekwatnym do tych podzespołów Zalmanie T4. :) INTEL CORE I5 7400 BOX ASROCK H110M-DGS R3.0 GIGABYTE GEFORCE GTX 1060 6 GB WF2 OC WESTERN DIGITAL BLUE 1 TB SILENTIUMPC VERO L2 500W ASUS DRW-24F1MT GOODRAM 8 GB 2400 MHZ CL15 PLAY SILENTIUMPC GLADIUS M35 PUREBLACK Zestaw składany jest bez dodatkowe opłaty. Ze zmian to płyta główna w niższej cenie, która imho jest wystarczająca do tej konfiguracji, szczególnie, że rewizja 3.0 posiada odpowiedni BIOS. Kostkę pamięci operacyjnej dokupisz kolejną w najbliższym czasie, razem z dyskiem SSD. W czym obudowa M35 jest lepsza od T4 ? Wszystko się zmieści mi tam. Nic większego nie jest mi potrzebne do płyny na mATX Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...