starmat Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Witam Złożyłem komputer do 3000 zł i nie wiem czy ten zestaw jest na 100% dobry czy na przykład nie wybuchnie i czy ogólnie wszystkie części do siebie pasują . Oczywiście jak można coś lepszego kupić złożyć zamienić to proszę o komentarze. Chciałbym żeby po prostu to dobrze działało i żeby np nie wybuchło . Pod tym linkiem jest złożony komputer: http://www.morele.net/inventory/info/uDmj1o/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polska12345 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Nie wybuchnie ale jest nieopłacalny Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) Autorze tematu, przede wszystkim, powiedz do czego ma służyć ten sprzęt ? Co zamierzasz na nim robić ? Czy musimy zmieścić się w 3000zł czy możesz coś dołożyć ? Wstępnie moze coś takiego: https://www.morele.net/inventory/info/eCgkZd/ Jak za dużo to w tedy GTX 1060 w wersji 3GB podmienić można np: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-1060-mini-itx-3gb-gddr5-192-bit-hdmi-dp-2xdvi-d-box-gv-n1060ix-3gd-1110199/ Edytowane 4 Czerwca 2017 przez dolar444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starmat Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ma służyć do grania przede wszystkim i proszę o propozycję innego jesli ten jest nie opłacalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wyżej podałem w edycji jedną propozycje, tutaj podrzucę druga z dyskiem SSD: http://www.morele.net/inventory/info/IaaCXH/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starmat Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dziękuje bardzo za pomoc wybiorę tą pierwszą konfigurację ponieważ Dysk SSD na którym pewnie byłby system aż tak nie jest potrzebny mi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dziękuje bardzo za pomoc wybiorę tą pierwszą konfigurację ponieważ Dysk SSD na którym pewnie byłby system aż tak nie jest potrzebny mi :) OK, ale proponuje pomyśleć nad SSD w niedalekiej przyszłości, komfort pracy jest niezły a i te 128GB starczy też na jakąś jedną lub 2 gierki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zamiast dysku SSD, dorzuciłbym do GTX 1060 z 6GB RAM, te dodatkowe 3GB bardzo się przydadzą w nowszych tytułach. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patronix Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Popieram dysk SSD dokupisz za jakiś czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Dziękuje bardzo za pomoc wybiorę tą pierwszą konfigurację ponieważ Dysk SSD na którym pewnie byłby system aż tak nie jest potrzebny mi :) Zrób tak jak doradza @PaVLo - SSD dokup później. Uważam,że SSD to podstawowy element składowy. Naprwadę warto. Jeśli kupisz w późniejszym terminie SSD to wierz mi, w każdym kolejnym twoim PC takowy się znajdzie. Kupisz raz i nie pominiesz przy kolejnych konfiguracjach. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Humek Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dysk dyskiem, ale nie ma sensu też wzsystkiego kisić w dość kiepskim i trochę nieadekwatnym do tych podzespołów Zalmanie T4. :) INTEL CORE I5 7400 BOX ASROCK H110M-DGS R3.0 GIGABYTE GEFORCE GTX 1060 6 GB WF2 OC WESTERN DIGITAL BLUE 1 TB SILENTIUMPC VERO L2 500W ASUS DRW-24F1MT GOODRAM 8 GB 2400 MHZ CL15 PLAY SILENTIUMPC GLADIUS M35 PUREBLACK Zestaw składany jest bez dodatkowe opłaty. Ze zmian to płyta główna w niższej cenie, która imho jest wystarczająca do tej konfiguracji, szczególnie, że rewizja 3.0 posiada odpowiedni BIOS. Kostkę pamięci operacyjnej dokupisz kolejną w najbliższym czasie, razem z dyskiem SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Autor wspomniał że chce wybrać zestaw pierwszy, tam nie ma nigdzie ani dysku SSD i jest GTX 1060 6Gb wspomniany przez was. Dysk dyskiem, ale nie ma sensu też wzsystkiego kisić w dość kiepskim i trochę nieadekwatnym do tych podzespołów Zalmanie T4. :) INTEL CORE I5 7400 BOX ASROCK H110M-DGS R3.0 GIGABYTE GEFORCE GTX 1060 6 GB WF2 OC WESTERN DIGITAL BLUE 1 TB SILENTIUMPC VERO L2 500W ASUS DRW-24F1MT GOODRAM 8 GB 2400 MHZ CL15 PLAY SILENTIUMPC GLADIUS M35 PUREBLACK Zestaw składany jest bez dodatkowe opłaty. Ze zmian to płyta główna w niższej cenie, która imho jest wystarczająca do tej konfiguracji, szczególnie, że rewizja 3.0 posiada odpowiedni BIOS. Kostkę pamięci operacyjnej dokupisz kolejną w najbliższym czasie, razem z dyskiem SSD. W czym obudowa M35 jest lepsza od T4 ? Wszystko się zmieści mi tam. Nic większego nie jest mi potrzebne do płyny na mATX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...