Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Cześć.Tworzę nowy komputer dla siebie.Ma on mi zastąpić aktualnego starego grata i konsole na której grałem ponieważ na komputerze nawet CS:GO miało lagi.Stworzyłem już swoją jednostkę na morele.com i chciałbym jakiejś porady co ewentualnie zmienić.Dodam że komputer ma być po prostu szybki,mają na nim działać najnowsze gry oraz nie ukrywam że efekt wizualny również powinien być zdumiewający.Możliwe że będą na nim prowadzone streamy, nagrywane filmy.Zapraszam do dyskusji :) Dodam że chciałbym mieć jedną ze stron obudowy przezroczystą tak aby móc założyć taśmy RGB. PS.Jeżeli z którymś z komponentów po prostu przesadziłem i może się nie przydać również piszcie :)) MOJA PROPOZYCJA->>> www.morele.net/inventory/info/XbjsGl/ Pozdrawiam :) Cena to 3500zł-3800 max Możecie pomóc?Jeżeli chcecie możecie również stworzyć własną konfigurację :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ten komputer absolutnie nie zapewni tego o czym pisałeś. Dysk SSD GoodRam CX300 120GB SATA 3 (SSDPR-CX300-120) - nieporozumienie 8GB RAM w 2017r do komputera do gier w single channel :) Napisz jeszcze w jakiej rozdzielczości chcesz grać, w jakim ustawieniu detali (low,mid,high, wszystko na max) i ile fps oczekujesz (30-50, nie mniej jak 60, +100fps) Generalnie chodzi o to, że podzespoły, które dołączyłeś do koszyka nie spełnią twoich wymagań. Cena którą chcesz przeznaczyć na komputer jest za niska. Chyba, że możesz grać poniżej FHD, możesz zejść z ustawieniami, albo akceptujesz spadki do 30fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polska12345 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 3.5k i za niska m Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Xd? http://www.morele.net/inventory/info/R6o0rI/ obudowę zmień coś matx Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka A 8 ramu spokojnie starczy Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Większość gier na max ustawieniach w fhd Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) To co złożył Polska12345 wygląda całkiem sensownie jak na ten budżet i do grania w FHD, no i te 6 rdzeni przyda się w razie ewentualnego streamowania. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez neoHannibal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 To co złożył Polska12345 wygląda całkiem sensownie jak na ten budżet i do grania w FHD, no i te 6 rdzeni przyda się w razie ewentualnego streamowania. Zgadzam się, ale 2x8GB 2400 obowiązkowo. Do tego ten 128GB SSD, to chyba nie na gry. Goodram iridium Pro 240GB to jest minimum to co polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polska12345 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 2x8gb do gier,jeszcze nie trzeba,a 128gb to na system,bo nic raczej się nie stanie jeśli maoa będzie się ładowała 3s dłużej Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 No tak, ale w sumie jest jeszcze 160 zł zapasu do 3800 zł to można pomyśleć nad rozszerzeniem tego RAMu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polska12345 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 No tak,ale absolutny wymóg do gier to nie jest Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Na co mogę liczyć przy komputerze przygotowanym przez Polska12345?Tzn.ilość FPS w grach typu CS go;gta5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polska12345 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Wpisz procek+karta Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Popieram CPU+Mobo+GPU od Polska12345. Radzę tylko jak wyżej 2x8GB RAM i większy SSD. Najlepiej Goodram iridium pro 240GB, absolutnie najlepszy dysk dziś do kupienia licząc cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Cześć tworzę nowy komputer i stworzyłem 2 konfiguracja. 1)https://www.morele.net/inventory/info/R6o0rI/ 2)https://www.morele.net/inventory/info/ThOmuZ/?utm_source=youtube.com&utm_campaign=moreleTV Oba zestawy są oparte na ryzen 5 1600 i dużo osób również poleca Intela i5 7600k.Jedni mówią że na dłuższy czas bardziej opłaca się ryzen a drudzy że 7600k da mi tego co potrzebuję. W tym drugim zestawie brak karty graficznej zastanawiam się nad gtx 1060 tylko nie wiem którą wersję wybrać. A przechodząc do sedna czy te zestawy są w ogóle w jakimś stopniu kompletne,dobrze złożone i czy kwota przeznaczona nie jest zmarnowana.Dodam że na komputerze będę grał często tylko w kilka gier np.Fifa,CS go,LOL,Gta5,Hurtworld,gry jakoś nie za bardzo wymagające. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Napisz jaką kwotę konkretnie chcesz przeznaczyć na komputer. Poza tymi grami co wymieniłeś to do czego będzie jeszcze komputer wykorzystywany? No i najważniejsze podaj jaki masz monitor, tzn. w jakiej rozdzielczości i przy jakim odświeżaniu zamierzasz grać. Generalnie te zestawy co podałeś nie są złe, ale można trochę lepiej to złożyć. Ostatnio na forum jest wiele tematów traktujących o zestawach na Ryzenie 5 1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Napisz jaką kwotę konkretnie chcesz przeznaczyć na komputer. Poza tymi grami co wymieniłeś to do czego będzie jeszcze komputer wykorzystywany? No i najważniejsze podaj jaki masz monitor, tzn. w jakiej rozdzielczości i przy jakim odświeżaniu zamierzasz grać. Generalnie te zestawy co podałeś nie są złe, ale można trochę lepiej to złożyć. Ostatnio na forum jest wiele tematów traktujących o zestawach na Ryzenie 5 1600.Kwota jest gdzieś do 4000zł.Oprócz tych kilku gier pewnie będzie dużo oglądanych filmów, obrabianych filmów i przerabianych zdjęć.Nic skomplikowanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zapomniałeś o najważniejszym - jaki monitor posiadasz bądź zamierzasz kupić? Chodzi głównie o rozdzielczość i odświeżanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! + Jak tytułować tematy w dziale co kupić Napraw przez napisaniem kolejnego postu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zapomniałeś o najważniejszym - jaki monitor posiadasz bądź zamierzasz kupić? Chodzi głównie o rozdzielczość i odświeżanie.1680 x 105060Hz Szczerze mówiąc to nie znam się na monitorach.To dobra specyfikacja?Przyznam że ma już trochę lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 No monitor już widać ma swoje lata, teraz to raczej normą jest FullHD czyli 1920 x 1080. Tak szczerze mówiąc to jak masz zamiar pozostać przy tym monitorze, to nawet GTX 1060 może Ci nie być potrzebny. Pewnie RX 570 by spokojnie wystarczył do Twoich potrzeb, szkoda że jest obecnie ciężko dostępny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 No monitor już widać ma swoje lata, teraz to raczej normą jest FullHD czyli 1920 x 1080. Tak szczerze mówiąc to jak masz zamiar pozostać przy tym monitorze, to nawet GTX 1060 może Ci nie być potrzebny. Pewnie RX 570 by spokojnie wystarczył do Twoich potrzeb, szkoda że jest obecnie ciężko dostępny.Monitor to można zawsze w jakimś czasie sobie zmienić na lepszy.Da się coś stworzyć jeszcze lepszego na tym procku od AMD z Gtx 1060? Jesteś w stanie coś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zacznę od tego że nie jestem niczyim fanem i wierzę wyłącznie w empiryzm, a z testów wynika że w wielu grach 1600 nie jest nawet tak dobry jak i5-7400 A gdybyś zrezygnował z Ryzena starczyłoby na dopłatę do GTX 1070 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master2197 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zacznę od tego że nie jestem niczyim fanem i wierzę wyłącznie w empiryzm, a z testów wynika że w wielu grach 1600 nie jest nawet tak dobry jak i5-7400 A gdybyś zrezygnował z Ryzena starczyłoby na dopłatę do GTX 1070 Jestem w stanie to zrobić bo sam nie jestem przekonany co do tego procka,kocham Intela tylko czekam na jakiś gotowy zestaw który ktoś mi podeślę ponieważ sam jestem trochę ciemny niż ktoś kto to ogarnia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Tu nie chodzi o to kogo się kocha, bo to tylko producent procków :D Zotac GTX 1070 3x http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=57671 i5-6400 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=68431 Asus H110-R http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=68005 GoodRam Iridium 8GB 2400MHz CL15 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=35025 Adata SU800 128GB http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=27113 Seagate 1TB z 2016 (szybszy od WD) http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=130 Thermaltake TR2 500W Bronze http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=58360 SilentiumPC Gladius M35W z oknem http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=49827 W sumie wychodzi 3900zł ale ewentualnie można oszczędzić na obudowie lub kupując Ram w innym sklepie Edytowane 6 Czerwca 2017 przez Crescendo1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Zacznę od tego że nie jestem niczyim fanem i wierzę wyłącznie w empiryzm, a z testów wynika że w wielu grach 1600 nie jest nawet tak dobry jak i5-7400 A gdybyś zrezygnował z Ryzena starczyłoby na dopłatę do GTX 1070 Mówisz o i5-7400, podajesz linka do sporo tańszego i5 6400 i piszesz, że ryzen 1600 jest wolniejszy w grach? Trudno mi było uwierzyć w to co zobaczyłem, po tym co napisałeś, wpisując w google: r5 1600 vs i5-6400. :) W wynikach tylko filmy porównujące i5-6400 do ryzena ale 1400. :) https://www.google.pl/search?q=+i5-6400+vs+r5+1600&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=tjU3WYPKJ6zi8AeOh764Dg#tbm=vid&q=+r5+1600+vs++i5-6400 Uśmiałem się normalnie. Pozdrawiam. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crescendo1 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 W takim razie słabo szukasz, wystarczy spojrzeć chociażby na wiarygodne testy purepc zamiast w filmiki na yt. Zresztą z tego co widzę to i na nich Intel ma się lepiej. I pomiędzy 6400 i 7400 jest niewielka różnica, a jest sporo taniej. Weź też pod uwagę wzrost FPS 1070 vs 1060 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 Ja z Tobą w polemikę nie muszę wchodzić. Myślę, że każdy widzi co jest pięć. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...