AMD Rulezz Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 O prosze majdan, tos mi pojechal o SNDS nie slyszalem, hihihi Co do poparcia, to widze ze niczego nie dostane, lame :) A jeszcze co do SNDS, to to dokladnie wyjasnione nie jest [a moze zasilki na 12V nie wyrabialy ?], nieberdzo wiem czym sie podniecac, tym windowaniem napiecia ? Kuzwa naprawde Cie nierozumiem wiesz P4 starcza 1,6V zeby z 2 wejsc na 3GHz [moj kochany B0 :D] wiec wiesz 50% o/c z podniesieniem napiecia 0,1V, niebardzo wiem czemu mialbym 1,7 dawac ? To ze ty musisz dac 2,05V to powod do radosci ? chodzi mi o to twoje zdanie, AVENGER. a przekręcenie ksywki było nieumyślne, literówka (zobacz że F jest zaraz obok G). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 No dobra co do ksywki :) A co do tematu, mysl dalej.... juz przynajmniej nie krytykujessz idei, dobrze pierwszy krok posawiles, jak mowi Morfeusz FREE YOUR MIND. BTW. Bardzo chcialbym zobaczyc dokladne sprawozdanie z SNDS, w szczegolnosci stan zasilki po padnieciu procka, wiesz jakmi zapodasz jakis konkrety artykul to moze zajme inne stanowisko, narazie na to co sie natykalem to sterta bzdur + kilka luzno rzuconych mysli + kilka domyslow + wszystko na CPU.... + nic dokladnie nie zbadane, ale moze nieszukalem gdzie trzeba. Przekoniaj mnie....jak widzisz jak tez mam FREE MIND, ale jak ktos zaczyna pieprzyc o du*** marynie typu ze ja mam 2,05V a ty nie to mnie sciska. Prosze o cos konkretnego, wykaz sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 No dobra co do ksywki :) A co do tematu, mysl dalej.... juz przynajmniej nie krytykujessz idei, dobrze pierwszy krok posawiles, jak mowi Morfeusz FREE YOUR MIND. BTW. Bardzo chcialbym zobaczyc dokladne sprawozdanie z SNDS, w szczegolnosci stan zasilki po padnieciu procka, wiesz jakmi zapodasz jakis konkrety artykul to moze zajme inne stanowisko, narazie na to co sie natykalem to sterta bzdur + kilka luzno rzuconych mysli + kilka domyslow + wszystko na CPU.... + nic dokladnie nie zbadane, ale moze nieszukalem gdzie trzeba. Przekoniaj mnie....jak widzisz jak tez mam FREE MIND, ale jak ktos zaczyna pieprzyc o du*** marynie typu ze ja mam 2,05V a ty nie to mnie sciska. Prosze o cos konkretnego, wykaz sie. czlowieku!! uswiadom sobie ze jest cos takiego jak SNDS!!! i P4 pada po podkreceniu i wyzszych napieciach!!! ,nie ma reguly!! nie znasz dnia ani godziny nie wazne ile przekrecony poprostu pada!! nie zaleznie od modelu itp... nie przwidzisz kiedy! w jaki sposob dlatego sie nazywa Sudden!!! Nie pierdziel bełkot bo wsyztsko jest poprarte tym postem : http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...+Death+Syndrome Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 SNDS istnieje - co do tego nie ma wątpliwości. a dowody na to ? użytkownicy forum, artykuły itp. ja szukać nienbędę bo mam AMD i coś takiego nie występuje. ale SNDS można znaleźć na forum - komuś tak się robiło i podeszło to właśnie pod ten syndrom, nie trzeba daleko szukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Po pierwsze, poczytalem troche o tym na linku ktory mi Jelen dal [xywka urocza]. Z tym ze tak to sa posty z przed roku, najprawdopodobniej _BYL_ to blad w procesie technologicznym podczas produkcji CPU [popieram w tej kwesti Xbit Labs]. A tak wogole to jak ja sie mam cokolwiek z tego dowiedziec skoro co 10 podaje tam miejsce produkcji a zaden, absolutnie zaden speca. Wlasciwie na link Jelenia powinienem zareagowac tak: "cos tym mi k***** dal, tam niema nic poza tym ze komus procki poszly, zadnych dokladniejszych danych zadnych specow, czy chociazby stepow" Co do wypowiedzi AMD Rulezz, to wiesz smieszny jestes wpisz w szukam SNDS i zobaczymy co dostaniesz, kuzwa wiesz juz ktorys raz lapie cie na tym ze piszesz cos bez odpowiedniego popracia tego dowodami. Niemowie definitywnie ze SNDS _JUZ_ nie istnieje, ale jak zabierasz glos w dyskusji to wypadalo by miec kilka linkow pod reka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 bbc20000 - mientus, miał Intela pod maską parę dni i od razu się poddał :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Ten topic zaczyna sie przeradzac w wojne ....... wiadomo kto przeciw komu........ CO do SNDS to moge powiedziec ze przez ponad rok mialem p4 1.6A ktory jechal ciagle na 2.13 - 2.2 , czasami do testow 2.32........ napiecie niekiedy 1.85....... przewaznie 1.7 po vid pin modzie i jakos w momencie sprzedazy jakis tydzien temu , gdy sprawdzalem mozliwosci oc byly praktycznie takie same jak na poczatku zycia procka. Nie zauwazylem jakichs dziwnych anomali (po zmianie proca na 2 ghz C1 i 2.4C moge powiedziec, ze 1.6A sie bardziej grzal). Co do klotni , ktory proc jest lepszy , czy antek 2600+ czy p4 2.4 to chyba bezcelowe. Kazdy ma taki sprzet, jaki uwaza za lepszy............ Ktos tez pytal za co placimy w intelu........... odpowiedz jest prosta.............technologia kosztuje......, procek AMD dostaje sie do reki i poszedl w maliny (nie mowie o pseudo boxach z wiatrakiem MINT-a), w p4 ma sie ochrone przez zmiazdzeniem jadra... + dobry wiatrak + 3 lata gwarancji, system obnizajacy czestotliwosc pracy przy duzej temp (moj 1.6A kiedys mial 130 stopni celcjusza i jakos nadal jest sprawny). DOdatkowo HT .........cecha ktora niedlugo pokaze swoja moc. Takze porownanie bezposrednio ceny 1.7+ i 2.4C to tak jak porownanie poloneza do dajmy na to nissana micry. Po co kupowac nissana, skoro polonez tez 180 pojedzie (mowa o tych z silnikiem rovera), czasami trzeba patrzec takze na inne aspekty, niz wydajnosc w 3dmarku i szybkosc liczenia superpi........ I jeszcze jedno.............sprawa zmiany chipsetow itp............ i845e spokojnie obsluguje szyne 200 mhz http://www.ocworkbench.com/2003/asrock/p4i...e/p4i45pe-3.htm, granite bay tez obsluguje 200 mhz http://www.tomshardware.com/motherboard/20...0429/index.html A to , ze intel wypuszcza duzo chipsetow, bo nie ma konkurencji (w przeciwienstwie do chipsetow pod AMD, gdzie bije sie VIA i NVIDIA) to dobrze swiadczy o firmie, ktora lozy na rozwoj technologii :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Co do mojego postu to moja płyta była 845D i obsługiwała i FSB533 i HT ASUS P4B533 (srki to było 845E) ale udało mi się osiągnąć na 1.8@3.06 DDR 333 i przyt PIV 2.4 FSB800 DDR400 jak będe jeszcze miał tamtego proc-a to ci dam troche screenów ale to doopiero za 2-tyg. Pod PIV było tylko socket 423 Pierwsze Wilmy do 1.8 Ghz. Socket 478 działa już ponad rok. Więc na przetrzeni 3 lat Intel ma tylko dwa sockety więcej. A jeśli potrzebowałeś FSB533 na płycie FSB400 to chyba każdy overclocker wie co robić. Z resztą lepiej często zminiać sockety niż wystawiać ciągle jądro na wieżch. Dla mnie Intel 850 był bardzo udanym chipsetem. Co XP1700 na KT133 to sam bym chciał ujrzeć screeny. Wiem że napewno będzie Prescot S478, który będzie ciągnięty do 3.6 Ghz Co do zmiany socketu to były dostępne nawet chyba w Action przejściówki S478 na 423 i Vice-Versa. Na płyty które nie miały obsługi HT były odpowiednie moduły (takie cienikie płytki (musisz wpisać szukaj aby się czegoś o nich dowiedzieć) Produkowała je jakaś japońska firma i pod większość płyt był support. PIV i SDR-y był to poroniony pomysł ale wtedy Intel miał umowe na RAMBUS-y i nie mógł robić nic na DDR-y, Pomijam fakt że dobrych RAMBUS-ów nie było ale mniejsza o to. Co do tego że niewierzysz mi FSB800 to zobacz też że na KT266 ludzie wyciskali FSB200 tylko że PLL-modem. Nie zawsze to co producent podaje jest święte. CO do handlowej płyty S762 to w polsce jej nie ma ale jest ASUS K8M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...