XantiO Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Cześć wam. Szukam czegoś lekkiego i wydajnego. Potrzebuję mieć 4 rdzenie a więc procek i7HG lub Xeon mobile. Do tego koniecznie przynajmniej jeden TB3.0 lub najlepiej 2 takie. Pierwsza moja myśl to Dell Precision 5520. Polecicie coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XantiO Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 (edytowane) 1. Karta graficzna nie będzie potrzebna z racji wykorzystywania eGPU (FirePRO W7100) 2. Co do procesora to myślałem o Xeonie 1535M bo ma wysokie taktowanie ale i7 7700HQ powinien też być ok 3. Ram najlepiej 32GB (aplikacje w których pracuje lubią korzystać z większej ilości) 4. Dysk najlepiej z dobrym IOPS (M.2 powinien podołać a najlepiej 2 takie) 5. Kwota to najmniejszy problem bo komputer pójdzie w koszty firmy. 6. 4K milewidziane 7. Jak najlżejszy bo często będę podróżował i laptop musi być ze mną XPS wygląda fajnie, MSI jakoś nie przemawia do mnie ale może dlatego, że nie miałem go w ręku. Edytowane 8 Czerwca 2017 przez XantiO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XantiO Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2017 MSI GS63VR okazał się byś solidną maszyną: +waga +fajna ilość złącz -klawiatura nie zrobiła na mnie fajnego pierwszego wrażenia HP ZBook 15 G3 prawdziwa alternatywa dla Della Prcision +konfigurowalność +2 porty TB -nie taki lekki Dell Precision 7510 coś pomiędzy Zbook a Precision 5520 +wygląd (jakoś mi się podobają laptopy z tej serii) +konfigurowalność -1 port TB No i mój startowy model Dell Precision 5520 +waga +wygląd -1 port TB -nieco się grzeje w porównaniu do serii 7000 Do przetestowania mam jeszcze kilka modeli. Ogólnie to waga poniżej 2kg do mnie bardziej przemawia niż reszta bajerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...