Skocz do zawartości
vionus

Komputer do 2800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Złożyłem sobie taką maszynę w morelach jak na załączonym obrazku.

post-229762-0-39081900-1496847294_thumb.jpg (łącznie 2842,77 zł)

Pytanie czy byście coś zmieniali i dlaczego?

Czy zasilacz uciągnie wszystko? Obudowy preferowałbym Zalmana gdyż poprostu mi się podobają.

Komputer głównie do gier nie mających hiper wymagań (FIFA 17, HOTS, CS:GO), fajnie byłoby też ograć Wiedźmina 3 czy Tekkena 7.

Monitor '22 1980x1080, czasami grając w fifę podpinałbym pod TV '39 FHD

Edytowane przez vionus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co nie poczujesz różnicy pomiędzy 16GB, a 8GB

Zamiast tego dołóż do 1060. Tutaj masz porównanie w grach https://www.purepc.pl/karty_graficzne/inno3d_geforce_gtx_1050_ti_twinx2_maly_pascal_ale_wariat?page=0,14

Zawsze możesz kupić 8GB w jednej kości żeby mieć możliwość rozbudowy ale będzie mniej wydajna niż w dualu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale już zamówione.

1050ti starczy mi z nawiązką do moich wymagań w porównaniu z tym co mam teraz (R7 250). Może w przyszłości jak wyjdą nowe serie kart to będzie podmianka na coś lepszego.

Przyszłościowo: Martwi mnie trochę chłodzenie, czy nie trzeba będzie dokupowywać jeszcze czegoś do obudowy. Poza napędem i dyskiem hdd przełożonych ze starej jednostki wciąż mam wrażenie że o czymś zapomniałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi