Gość gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Wtam Mam problem nie chce mi kopać tylko jakieś ostrzeżenia wyskakują i nie mam do wyboru cuda , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 1 minutę temu, Gość gość napisał: Wtam Mam problem nie chce mi kopać tylko jakieś ostrzeżenia wyskakują i nie mam do wyboru cuda , jaka karta graficzna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czosnkowy Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 Wygląda na to, że powoli, bardzo powoli garlic wstaje, choć czas pokaże, czy wartość się odbuduje do wcześniejszej wartości. Czy na gui minera z poradnika da się ustawić dynamiczny parametr użycia mocy karty graficznej? Chodzi głównie o to, żeby móc pracować bez wyraźnego lagowania, aby .exe koparki miało niższy priorytet od np. przeglądarki internetowej. Próbowałem ustawienia priorytetu w zarządzaniu procesami (niższy dla ccminer, wyższy dla przeglądarki), ale lagowanie jest nadal mocno odczuwalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 3 minuty temu, Gość czosnkowy napisał: Wygląda na to, że powoli, bardzo powoli garlic wstaje, choć czas pokaże, czy wartość się odbuduje do wcześniejszej wartości. Czy na gui minera z poradnika da się ustawić dynamiczny parametr użycia mocy karty graficznej? Chodzi głównie o to, żeby móc pracować bez wyraźnego lagowania, aby .exe koparki miało niższy priorytet od np. przeglądarki internetowej. Próbowałem ustawienia priorytetu w zarządzaniu procesami (niższy dla ccminer, wyższy dla przeglądarki), ale lagowanie jest nadal mocno odczuwalne. Musiał byś wejść do folderu z ccminerem i utworzyć plik bat i umieścić w nim: ccminer.exe -o stratum+tcp://eu.stratum.garlicpool.org:3333 --lookup-gap=2 --algo=scrypt:10 -u UserName.WorkerName -p x I dopisać parametr intensity -i liczba lub --intensity=liczba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 8 minut temu, xVomar napisał: Musiał byś wejść do folderu z ccminerem i utworzyć plik bat i umieścić w nim: ccminer.exe -o stratum+tcp://eu.stratum.garlicpool.org:3333 --lookup-gap=2 --algo=scrypt:10 -u UserName.WorkerName -p x I dopisać parametr intensity -i liczba lub --intensity=liczba czy ma to wpływ na wydajność kopania ?? pytam bo sam osobiście mam gtx 980m ale na intel optimusie i tego lagowania nie mam wsumie wszystko chodzi ok ale z tego co czytam to wlasnie na kartach nvidi za bardzo swobodnie na komputerze nie idzie pracowac. inaczej sprawa wyglada na kartach ati tam tego problemu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 1 minutę temu, spoxxx napisał: czy ma to wpływ na wydajność kopania ?? pytam bo sam osobiście mam gtx 980m ale na intel optimusie i tego lagowania nie mam wsumie wszystko chodzi ok ale z tego co czytam to wlasnie na kartach nvidi za bardzo swobodnie na komputerze nie idzie pracowac. inaczej sprawa wyglada na kartach ati tam tego problemu nie ma. oczywiście że ma, będziesz kopać mniej bo zmniejszy się użycie karty graf przez program, ale za to windows będzie chodził sprawniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czosnkowy Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 2 godziny temu, xVomar napisał: Musiał byś wejść do folderu z ccminerem i utworzyć plik bat i umieścić w nim: ccminer.exe -o stratum+tcp://eu.stratum.garlicpool.org:3333 --lookup-gap=2 --algo=scrypt:10 -u UserName.WorkerName -p x I dopisać parametr intensity -i liczba lub --intensity=liczba Dzięki, choć nie do końca o to mi chodziło. Zetknąłem się gdzieś z parametrem dynamicznym "-i d" ale przy innym kopaczu. Idea ma polegać na tym, że proces kopacza otrzymuje niższy priorytet zadania gdy użytkownik pracuje na kompie, oraz wraca do pełnej mocy gdy nic się nie dzieje. Bardzo przydaje się kalkulator, który załączyłeś do poradnika, może w ramach skaczącego kursu warto dodać opcję ręcznego wpisywania wartości kryptowaluty wobec PLN (aktualnie wartość wczytuje się sprytnie skryptem), by łatwiej było określić przy jakim kursie warto zacząć kopać/sprzedawać? Przykładowo aktualnie wartość garlica to ok. 1zł - dla mnie miesięczny zysk rzędu 60zł przy nonstop warczącym kompie - opłaca się tak średnio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 6 godzin temu, xVomar napisał: jaka karta graficzna? msi gtx 750 ti gaming Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2018 7 godzin temu, Gość gość napisał: msi gtx 750 ti gaming Spróbuj pobrać najnowszą wersję CUDA. 10 godzin temu, Gość czosnkowy napisał: Dzięki, choć nie do końca o to mi chodziło. Zetknąłem się gdzieś z parametrem dynamicznym "-i d" ale przy innym kopaczu. Idea ma polegać na tym, że proces kopacza otrzymuje niższy priorytet zadania gdy użytkownik pracuje na kompie, oraz wraca do pełnej mocy gdy nic się nie dzieje. Bardzo przydaje się kalkulator, który załączyłeś do poradnika, może w ramach skaczącego kursu warto dodać opcję ręcznego wpisywania wartości kryptowaluty wobec PLN (aktualnie wartość wczytuje się sprytnie skryptem), by łatwiej było określić przy jakim kursie warto zacząć kopać/sprzedawać? Przykładowo aktualnie wartość garlica to ok. 1zł - dla mnie miesięczny zysk rzędu 60zł przy nonstop warczącym kompie - opłaca się tak średnio :D Postaram się dodać w wolnym czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gość Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2018 8 godzin temu, xVomar napisał: Spróbuj pobrać najnowszą wersję CUDA. wszystko najnowsze pobrałem i dalej to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shadi Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 podpowie ktoś jak zacząć kopać ETH ? niestety kopanie GRLC jest chyba mało opłacalne. mam prąd za free ale zarobek 10zl na dzień to nie dużo. karta gtx 1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość streetpunkpl Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2018 Na ETH wykopiesz dużo mniej. 10-13zl dla tej karty to na dzień dzisiejszy max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotr Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 Jak sobie radzicie z antyvirusami? Wszystkie te minery są usuwane przez Nortona. Można oszaleć robiąc reguły na każdy plik, a przecież całkiem antyvirusa nie wyłączę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2018 To zrób wyjątek dla folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kirkor Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 Co jest bardziej oplacalne 3x gtx 1060 6gb czy moze 2x gtx1070 a moze cos innego w podobnej cenie ? GRlC i ETH mam zamiar kopac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 https://whattomine.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kirkor Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 No tak ale po oc juz nie bedzie tak samk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2018 11 godzin temu, radiergummi napisał: https://whattomine.com Czyli zakładając, że 1x gtx 1070 zarobi 7,5zł dziennie kopiąc Zclassic(ZCL) bo to jest najbardziej opłacalne ? Dobrze to rozumiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 (edytowane) W dniu 06/07/2017 o 18:32, xVomar napisał: By wpłacić pieniądze na giełdę otwieramy nasz portfel Garlinum przechodzimy do zakładki Send, w polu Pay Nigdzie nie moge tego zlokalizować, pokierujesz gdzie to jest lub jakiegoś ss-a możesz dodać albo ślepy jestem :p Edytowane 13 Lutego 2018 przez Kirkor literówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 14 godzin temu, Kirkor napisał: Nigdzie nie moge tego zlokalizować, pokierujesz gdzie to jest lub jakiegoś ss-a możesz dodać albo ślepy jestem :p 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Nie wiem czy wiecie, Garlicoin dziś po 22 zmienia algorytm na Allium (połącznie Lyra2Rev2 i Blake 2s). Poinformuje was kilka h przed 22 jak pojawi się nowa wersja GUI Minera. Edytowane 16 Lutego 2018 przez xVomar 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 A Jak mam maszynke ustawioną i bede w domu dopiero w nocy to nic się nie dzieje ? Tylko przed 20 przelac grlc z kopalni na portfel ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) 7 godzin temu, Kirkor napisał: A Jak mam maszynke ustawioną i bede w domu dopiero w nocy to nic się nie dzieje ? Tylko przed 20 przelac grlc z kopalni na portfel ? Nie musisz, nic się z nimi nie stanie. Jeśli będziesz dopiero w nocy to po prostu od 22 do nocy nie będzie kopać. Edytowane 16 Lutego 2018 przez xVomar 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Nowa wersja GUI Minera, zalecam wszystkim pobranie.https://garlicpool.org/GUI.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 czy wam tez na nowym Minerze spadla predkosc bo mi z 330 do 300 . Po właczeniu znowu starej wersji mam znowu 330 o co chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) 2 minuty temu, mario1 napisał: czy wam tez na nowym Minerze spadla predkosc bo mi z 330 do 300 . Po właczeniu znowu starej wersji mam znowu 330 o co chodzi ? Został dodany algorytm Allium ale do innej wersji ccminera niż kopałeś wcześniej. Do 22:30 dokładna godzina tutaj https://fork.garli.co.in/ zalecam kopanie za pomocą starego GUI Minera, po 22:30 stary GUI Miner będzie bezużyteczny bo nie ma tego algorytmu który ma nowa wersja, więc po 22:30 trzeba będzie odpalić za pomocą nowego. Jeśli będziemy mieli odpalony nowy GUI Miner to wyskoczy nam powiadomienie kiedy będzie trzeba zmienić. Edytowane 16 Lutego 2018 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 ok dzieki za odpowiedz. Ciekawe jak to odbije sie na cenie Garlica oby sszedl do góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Vomar mam pytanie czy oplaca sie zakup takiej karty ? https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?item=N82E16814126188 do kopania czy zakupic zwykła 1080 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 Teraz, mario1 napisał: Vomar mam pytanie czy oplaca sie zakup takiej karty ? https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?item=N82E16814126188 do kopania czy zakupic zwykła 1080 ? bardzo dobra cena, opłaca się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 A ile sie na taka karte czeka tydzien czy wiecej ? ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...