xVomar Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2018 50 minut temu, Kirkor napisał: A ile sie na taka karte czeka tydzien czy wiecej ? ;/ Nie mam pojęcia, nigdy nie kupowałem z USA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 jak z oplacalnościa teraz wydobycia ? czy ten kalkulatoe dobrze teraz pokazuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Kto wie co się dzieje z moimi czosnkami? Od dwóch dni nie dotarł ani jeden coin na Tradesatoshi a z Garlipool wychodzą. Sprawdziłem adres i się zgadza, czyli nikt go nie podmienił. Ktoś coś może wie w tym temacie? Na razie wyłączyłem automatyczne wysyłanie, ale to nie rozwiązuje problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszu23 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Czy GRLC da się kopać dualminerem wraz z inną walutą? Obecnie kopię ETH i nie wiem czy opłaca się przesiadać. A pobierając GUI Garlic miner wykrywa mi wirusa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 13 minut temu, Fuego3 napisał: Kto wie co się dzieje z moimi czosnkami? Od dwóch dni nie dotarł ani jeden coin na Tradesatoshi a z Garlipool wychodzą. Sprawdziłem adres i się zgadza, czyli nikt go nie podmienił. Ktoś coś może wie w tym temacie? Na razie wyłączyłem automatyczne wysyłanie, ale to nie rozwiązuje problemu. ja mam ten sam problem co kolega a jak probuje sie logowac na prtfel to blad mi wywala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 20 minut temu, mario1 napisał: jak z oplacalnościa teraz wydobycia ? czy ten kalkulatoe dobrze teraz pokazuje ? Tak, pokazuje prawidłowe wartości, tylko profit będzie się zmniejszał bo moc sieci rośnie. 14 minut temu, Fuego3 napisał: Kto wie co się dzieje z moimi czosnkami? Od dwóch dni nie dotarł ani jeden coin na Tradesatoshi a z Garlipool wychodzą. Sprawdziłem adres i się zgadza, czyli nikt go nie podmienił. Ktoś coś może wie w tym temacie? Na razie wyłączyłem automatyczne wysyłanie, ale to nie rozwiązuje problemu. Dziś do około 22:30 trwają prace modernizacyjne, ze względu na nowy algorytm, dlatego wpłaty nie dochodzą. 13 minut temu, mariuszu23 napisał: Czy GRLC da się kopać dualminerem wraz z inną walutą? Obecnie kopię ETH i nie wiem czy opłaca się przesiadać. A pobierając GUI Garlic miner wykrywa mi wirusa... Nie da się kopać na dualu, zamiast gui minera możesz pobrać źródła z githuba i skompilować samemu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Ciekawy poradnik. A, pobawię się w kopanie dla zajawki. Zacznę od TITAN V, a jak coś to dorzucam resztę sprzętów jakie w sygu mam :D Niech kopią dziady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) 24 minuty temu, Gosu napisał: Ciekawy poradnik. A, pobawię się w kopanie dla zajawki. Zacznę od TITAN V, a jak coś to dorzucam resztę sprzętów jakie w sygu mam :D Niech kopią dziady... Jestem ciekaw ile Mh/s osiągnie TITAN V, jak sobie skonfigurujesz to wyślij screena z ccminera :D Edytowane 20 Lutego 2018 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 10 minut temu, xVomar napisał: Jestem ciekaw ile Mh/s osiągnie TITAN V, jak sobie po konfigurujesz to wyślij screena z ccminera :D Da się zrobić :) Tylko się zastanawiam jaką walutę ogarnąć najlepiej, ale zrobię to jak w Twoim poradniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 1 minutę temu, Gosu napisał: Da się zrobić :) Tylko się zastanawiam jaką walutę ogarnąć najlepiej, ale zrobię to jak w Twoim poradniku. Ogólnie w tym momencie Garlicoin wychodzi najbardziej opłacalnie u mnie. Nawet licząc po zawyżonej mocy sieci 23.9715 GH/s (w tym momencie około 21 GH/s) daje mi to 9.51$ dziennie, kiedy najbardziej opłacalna moneta z whattomine.com daje mi zaledwie 6.82$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Słabo to coś wygląda, albo źle skonfigurowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) 7 minut temu, Gosu napisał: Słabo to coś wygląda, albo źle skonfigurowałem. Wszystko jest okej. Garlicoin zmieniał algorytm w piątek na Allium, po zmianie algorytmu temperatury spadły o ponad 20-30 stopni, a zapotrzebowanie na prąd o ponad połowę. W takim GTX 1080 z 200 W spadło na jakieś 99-102 W Edytowane 20 Lutego 2018 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Jakoś tam idzie, zaraz dorzucam TITAN Xp ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk61 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Cześć, jestem nowy, ale licze na ciepłe przyjęcie :) Miesiąc kopie na zbudowanej przeze mnie koparce. Wydobywa mi około 11,1 USD bez kosztów prądu ( dla ETH 153 Mh/s i okolo 900W ) Kopie na 4x 1070 + R9 390. Program to Claymore. Czy Twoim sposobem xVomar da radę kopać dla takiej specyfikacji, tym poradnikiem z pierwszej strony ? Jestem ciekaw czy również u mnie było by to korzystniejsze. Zauważyłem również że waluta https://coinmarketcap.com/currencies/garlicoin/ poleciała o połowę w porównaniu do zeszłego tygodnia, ale po twoim dzisiejszym wpisie wychodzi, że nadal to lepsza metoda, niż moja i chciałbym ją wypróbować. Ostatnio zrobiłem test gdzie wydobywałem ETH+pasc, ale przez to zużywało więcej prądu około 1100W, spadała wydajność głównej waluty do około 140 Mh/s, przez co opłacalność była mniejsza. Póki co trzymam ETH i czekam na odbicie do poziomu 1300 dolarów za sztukę. Czy tak samo postępujesz w przypadku garlicha ? Co to za projekt swoją drogą, Ethereum jest chyba najbardziej stabilne z krypto, a o czosnku to nigdy nie słyszałem :D Czekam na odpowiedz czy da radę odpalić na koparce Nvidia+AMD. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Czekam na monoblock do VRM na Rampage Extreme VI, więc póki co platforma siedzi na benchtablu. Ale coś czuje, że spodoba mi się to kopanie i zaraz napcham tu kart :D Jeszcze mam 3x TITAN Xp + 2x TITAN X Pascal + 1x TITAN Kepler w zanadrzu, ale nie pomieszczę tego wszystkiego na mobo :D Edytowane 20 Lutego 2018 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Albo 4x TXp, albo 2x TXp + 1x TV + 1x TK. Ewentualnie 3x TXp + 1x TV. O ile w kwestii prądu to będzie miało sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Teraz, michalk61 napisał: Cześć, jestem nowy, ale licze na ciepłe przyjęcie :) Miesiąc kopie na zbudowanej przeze mnie koparce. Wydobywa mi około 11,1 USD bez kosztów prądu ( dla ETH 153 Mh/s i okolo 900W ) Kopie na 4x 1070 + R9 390. Program to Claymore. Czy Twoim sposobem xVomar da radę kopać dla takiej specyfikacji, tym poradnikiem z pierwszej strony ? Jestem ciekaw czy również u mnie było by to korzystniejsze. Zauważyłem również że waluta https://coinmarketcap.com/currencies/garlicoin/ poleciała o połowę w porównaniu do zeszłego tygodnia, ale po twoim dzisiejszym wpisie wychodzi, że nadal to lepsza metoda, niż moja i chciałbym ją wypróbować. Ostatnio zrobiłem test gdzie wydobywałem ETH+pasc, ale przez to zużywało więcej prądu około 1100W, spadała wydajność głównej waluty do około 140 Mh/s, przez co opłacalność była mniejsza. Póki co trzymam ETH i czekam na odbicie do poziomu 1300 dolarów za sztukę. Czy tak samo postępujesz w przypadku garlicha ? Co to za projekt swoją drogą, Ethereum jest chyba najbardziej stabilne z krypto, a o czosnku to nigdy nie słyszałem :D Czekam na odpowiedz czy da radę odpalić na koparce Nvidia+AMD. Pozdrawiam Niestety w piątek była zmiana algorytmu i program sgminer którym wydobywały osoby na Radeonach nie jest zoptymalizowany w pełni do wydobycia algorytmem Allium przez co zalecane jest by osoby które mają AMD kopały inną walutę. Z garlickiem jest inaczej, jest to bardziej waluta do kopania i sprzedawania aniżeli do trzymania, ale jest jeden wyjątek, za około miesiąc Garlicoin wejdzie w głosowaniu na dużą giełdę jaką jest Binance, do tego momentu będę trzymać. To bardziej memecoin jak np dogecoin aniżeli poważny projekt pokroju ETH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 6 minut temu, Gosu napisał: Czekam na monoblock do VRM na Rampage Extreme VI, więc póki co platforma siedzi na benchtablu. Ale coś czuje, że spodoba mi się to kopanie i zaraz napcham tu kart :D Jeszcze mam 3x TITAN Xp + 2x TITAN X Pascal + 1x TITAN Kepler w zanadrzu, ale nie pomieszczę tego wszystkiego na mobo :D Zawsze możesz użyć jakiejś taniej płytki Z170/Z270/Z370 i pobawić się riserami bo szkoda katować tą płytę xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 8 minut temu, Gosu napisał: Albo 4x TXp, albo 2x TXp + 1x TV + 1x TK. Ewentualnie 3x TXp + 1x TV. O ile w kwestii prądu to będzie miało sens. wow :D Ile Mh/s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Wiadomo, ja to jako ciekawostkę traktuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk61 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 1 minutę temu, xVomar napisał: Niestety w piątek była zmiana algorytmu i program sgminer którym wydobywały osoby na Radeonach nie jest zoptymalizowany w pełni do wydobycia algorytmem Allium przez co zalecane jest by osoby które mają AMD kopały inną walutę. Z garlickiem jest inaczej, jest to bardziej waluta do kopania i sprzedawania aniżeli do trzymania, ale jest jeden wyjątek, za około miesiąc Garlicoin wejdzie w głosowaniu na dużą giełdę jaką jest Binance, do tego momentu będę trzymać. To bardziej memecoin jak np dogecoin aniżeli poważny projekt pokroju ETH Dzięki za odpowiedz, ale proszę o bardziej precyzyjną odpowiedz - w moim konfigu kopać będą wszystkie karty, tylko R9 390 będzie mniej wydajna niż powinna ? Dobrze interpretuje ? Czy w moim przypadku musze uruchomić program według poradnika dla Nvidii i dodatkowo dla AMD czy wystarczy że postąpię według np. tylko Nvidii ? Idiotyczne pytanie - wiem, ale za bardzo się nie znam. Ostatnio wyczytałem również o specjalnych sterownikach do kopania dla AMD, ktoś korzysta może z tego, zauważył różnice ? Czy są takie może dla Nvidii ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Teraz, michalk61 napisał: Dzięki za odpowiedz, ale proszę o bardziej precyzyjną odpowiedz - w moim konfigu kopać będą wszystkie karty, tylko R9 390 będzie mniej wydajna niż powinna ? Dobrze interpretuje ? Czy w moim przypadku musze uruchomić program według poradnika dla Nvidii i dodatkowo dla AMD czy wystarczy że postąpię według np. tylko Nvidii ? Idiotyczne pytanie - wiem, ale za bardzo się nie znam. Ostatnio wyczytałem również o specjalnych sterownikach do kopania dla AMD, ktoś korzysta może z tego, zauważył różnice ? Czy są takie może dla Nvidii ? W przypadku Nvidii kopiemy za pomocą CUDA, AMD nie ma CUDA co za tym idzie nawet się nie da odpalić ccminera, do czasu zmiany algorytmu za pomocą AMD dało się kopać i nawet ładnie to szło. W tym, maksymalnie w następnym tygodniu powinna wyjść zoptymalizowana wersja sgminera pod AMD która będzie miała tak samo dobre osiągi jak Nvidia, do tego czasu zalecam cierpliwość i kopanie innej waluty. Do AMD również zrobiłem poradnik ale można go traktować w tym momencie jako ciekawostkę, ponieważ Ryzeny mają w tym momencie taką samą wydajność jak RX'y 470. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Przy 1x TV + 1x TXp, wygląda to tak : TITAN V ma około 14 MH/s A TITAN Xp jakieś 7100 kh/s Edytowane 20 Lutego 2018 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 xVomar Ile powinna mniej więcej dawać 1070? Czy stosujesz jakieś dodatkowe ustawienia żeby efektywniej pracowała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) 16 minut temu, toms83 napisał: xVomar Ile powinna mniej więcej dawać 1070? Czy stosujesz jakieś dodatkowe ustawienia żeby efektywniej pracowała? Na domyślnych około 2.8Mh/s No chyba że utworzysz plik bat w folderze GUI w podfolderze ccminer z taką treścią ccminer.exe -a allium -i 20 -o stratum+tcp://eu.stratum.garlicpool.org:3333 -u username.workername -p x -o stratum+tcp://us.stratum.garlicpool.org:3333 -u username.workername -p x I pobawisz się parametrem intensity, zwiększając go z domyślnych 16 do nawet 21 to może dać nawet ponad 4Mh/s Oczywiście wtedy odpalasz plikiem bat zamiast GUI Minerem Edytowane 20 Lutego 2018 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalk61 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 Więc zalecasz kolego xVomar kopać dalej ETH moim sposobem, co czasu poprawy algorytmu ?| Jeśli ustawię na CUDA to nie wystartuje radeon ? Na GPU, wydajność Nvidii jest niższa niż na CUDA ? Rozumiem, że Tryb GPU został stworzony specjalnie do konfiguracji "hybrydowych" ? Następna koparką jaką zbuduje będzie na radeonach, a ta 390 zostanie tam przeniesiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 2 minuty temu, michalk61 napisał: Więc zalecasz kolego xVomar kopać dalej ETH moim sposobem, co czasu poprawy algorytmu ?| Jeśli ustawię na CUDA to nie wystartuje radeon ? Na GPU, wydajność Nvidii jest niższa niż na CUDA ? Rozumiem, że Tryb GPU został stworzony specjalnie do konfiguracji "hybrydowych" ? Następna koparką jaką zbuduje będzie na radeonach, a ta 390 zostanie tam przeniesiona. Źle zrozumiałem twój post, zamiast 4x 1070 przeczytałem rx 470 xD Wybacz. Najlepiej będzie jak na GTXach 1070 odpalisz ccminera za pomocą pliku bat i dopasujesz numerki kart w parametrze -d (jeśli twoje karty mają id od 0 do 3) ccminer.exe -a allium -i 20 -d 0,1,2,3 -o stratum+tcp://eu.stratum.garlicpool.org:3333 -u username.workername -p x -o stratum+tcp://us.stratum.garlicpool.org:3333 -u username.workername -p x A co do tego Radeona to ustaw też parametrem żeby tylko z niego korzystał program kopiący eth. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 A, tam bierz ode mnie TITAN V :D Zobacz jak to kopie, a mi się nie chce w kopanie bawić. Nie mam na to czasu, a rentowne to dla mnie nie jest jakoś specjalnie. Gdyby na TITAN V SLI działało, to bym sobie dwa wziął do grania, a tak... Lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 1 minutę temu, Gosu napisał: A, tam bierz ode mnie TITAN V :D Zobacz jak to kopie, a mi się nie chce w kopanie bawić. Nie mam na to czasu, a rentowne to dla mnie nie jest jakoś specjalnie. Gdyby na TITAN V SLI działało, to bym sobie dwa wziął do grania, a tak... Lipa. ajj w cenie TITAN V by było z 11 sztuk 1060 3gb TITAN V = 14MH/s 11x 1060 3 gb = 25.3MH/s Ogólnie sprawdź jeszcze ile zmieni parametr intensity -ihttps://goo.gl/X3adWM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2018 No, wreszcie dociągnęło do 100% gpu. Miner miał tylko do 16 intensywność możliwą do ustawienia a to nie robiły roboty. :) 5 czosnków poszło na Twoje konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...