toms83 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2017 Czy Win 7 obsłuży 6 gpu czy trzeba do tego kupić Win 10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roshi Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2017 Obsłuży, ale jeśli robisz maszynkę dedykowaną do kopania na kartach nvidia to polecam system nvOC - oparty na ubuntu więc w pełni darmowy, można go odpalić z pena 16gb i wszystko co potrzebne do kopania ma konfigurowalne w 1 pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolo1232 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 Witam. Właśnie zaczynam z krypto walutami, jestem przy 3 dużym punkcie. przy zakładaniu konta potrzeba passport ID, chodzi o zwykły paszport? Jeśli tak to co zrobić gdy takiego nie posiadam? Z góry dzięki i pozdrawiam. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shockerldn Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2017 hej,co się stanie jak przez przypadek wyslałem lbc na portwel bitcoin na bitmarket? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Jestem zainteresowany kopaniem. Widziałem że jest spoko koparek opartych o gtx1060 czy jest duża różnica w wersjach z 3 i 6 GB ram? Czy że lepiej zainwestować w inne karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) 6 GB jedynie w/g mnie ( już trzeba min. ok. 2900 MB ) , poza tym > płacąc za prąd to nie ma sensu zbytnio ;p zarobisz moŻE ! ok. ~ 100 zł za miesiąc na 1 karcie .... licząc jej amortyzację / hałas itp... średni transfer kopania ( rosnąca trudność ) ... jest to bez sensu dla mnie ... Edytowane 15 Października 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 100zl na karcie to rzeczywiście szału nie ma. W jakimś poradniku czytałem że inwestycja w koparke zwraca się po około 6-7 miesiącach. A z tego co piszesz to prawie drugie tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 ... w tym "poradniku" brano pod uwagę wzrost trudności?, co fajnie widać np. na ETH https://bitinfocharts.com/pl/comparison/ethereum-difficulty.html ... tam wahania kursów już nie liczę, bo to oczywista oczywistość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Jak zacząć kopać etherneum na własne konto? Edytowane 21 Października 2017 przez dr_Misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwekfox Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Co lepiej kopać na gtx1080ti? LBC czy ETH+SIA a może coś innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ellahtiel Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2017 Wywalam sie na pierwszym linku co do hashrate - czy moze ktos sprawdzic i udpejtowac poradnik? Jaki bylby dla 1080 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2017 Poradnik został zaktualizowany. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hedonistyczny Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) No witam, a czym różni się Kh od MH? Moja karta ma 929.307 kH, czy opłaca się kopać? I, czy wgl warto zajmować się tym tematem, jeżeli chce kopać w tle np. przeglądając internet, albo grając? Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Hedonistyczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alwego Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zależy co kopiemy, czasem idzie (przy eth) przeglądać internet ale filmy się już tną. O graniu nie ma mowy, mnie się na 1060 3 GB nawet kilkunastoletnie Airline Tycoon przycina. O ile zauważyłem, neoscrypt to jużw ogóle zamula kompa, nawet skakanie po forach jest niekomfortowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zależy co kopiemy, czasem idzie (przy eth) przeglądać internet ale filmy się już tną. U mnie tną tylko jak kopię ETH+SIA (nawet przewijanie stron www w przeglądarce nie jest w pełni płynne). Jeśli kopię samo ETH, to wszystko idzie płynnie. Mam RX460 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Tego 460 masz w wersji 4GB? Bo mi na 270x 2GB claymore jakieś błędy sypał na eth. Stąd kopię Zcash na RX470 + 270x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Tego 460 masz w wersji 4GB? Tak, RX460 4GB . Co do Twoich błędów - z tego co pamiętam (bo w tej chwili nie kopię) to użycie pamięci na karcie graficznej miałem pod 2,8 GB podczas kopania (różne wartości, ale czasem zbliżało się do 3GB, a czasem tylko 2,6GB). Także 2GB na karcie to zdecydowanie za mało do zabaw z ETH na Claymore. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 No witam, a czym różni się Kh od MH? Moja karta ma 929.307 kH, czy opłaca się kopać? I, czy wgl warto zajmować się tym tematem, jeżeli chce kopać w tle np. przeglądając internet, albo grając? 929.307 kH/s to 0,929307 MH/s, a poniżej 5 MH/s nie opłaca się kopać 1 kH/s is 1,000 hashes per second (sometimes mistakenly written KH/s). 1 MH/s is 1,000,000 hashes per second. 1 GH/s is 1,000,000,000 hashes per second. 1 TH/s is 1,000,000,000,000 hashes per second. 1 PH/s is 1,000,000,000,000,000 hashes per second. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freequed Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Witam mam problem może ktoś pomoże :) posiadam Windowsa wersje x32bity. Więc pobrałem tego drugiego minnera x82 jak w opisie. Wszystko dokładnie zrobiłem według instrukcji. I niestety nie odpala się, gdy zmieniam początek kodu na ccminer.exe to wyskakuje błąd że to nie jest prawidłowa aplikacja dla systemu win32. Jak ustawiam na ccminer-x32.exe to minner się włącza i odrazu szybko zamyka. Nie wiem w czym problem ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterrrxd Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Witam. Jest jakaś alternatywa dla Bittrexa? Nie uśmiecha mi się wysyłanie skanu dowodu do odblokowania wypłat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Witam. Jest jakaś alternatywa dla Bittrexa? Nie uśmiecha mi się wysyłanie skanu dowodu do odblokowania wypłat.Zawsze możesz pobrać wallet na komputer https://electrum-mona.org/ lub sprzedawać na https://bleutrade.com/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grovnic Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 Siema, Po pierwsze: xVomar - wielkie propsy za wyczesany poradnik! Zabawe z kopaniem rozpoczalem 5 dni temu, mocno opierajac sie na Twoim tutorialu- dzielki! Ktos moze zaczal bawic sie w kopanie BTG(bit coin gold)? Whattomine pokazuje mi mocna oplacalnosc na tym cudzie (relatywnie). Oczywiscie wczesneij nie mailem BTC wiec takze portfela do tego nie mialem. jakis potfel na BTG plus jakis sposob na spieniezenie tego czegos? Pozdro G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterrrxd Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2017 (edytowane) @xVomar dzięki za podpowiedź. Taką wydajność pokazuje mi w programie dla GTX 1070 Gaming X (+100 gpu, +500 pamięć, 70% power target).W kalkulatorze whattomine dla standardowej 1070 pokazuje przewidywany wynik np na poziomie ~0.010000, na supernovie w earnings jak wyliczyłem wychodzi mi średnia o 20-30% mniejsza na godzinę - to normalne?Nie wiem, czy dobrze rozumuję - za każdy jeden blok oznaczony kolorem niebieskim, który program oblicza nam w okienku CMD, powinniśmy widzieć po pewnym czasie wpłatę w karcie "transactions"? Edytowane 15 Grudnia 2017 przez piterrrxd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardiano Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Witam. Taki problemik : Stratum connection failed: Failed to connect to mona.suprnova.cc port 2995 Ktoś coś wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Siema, Po pierwsze: xVomar - wielkie propsy za wyczesany poradnik! Zabawe z kopaniem rozpoczalem 5 dni temu, mocno opierajac sie na Twoim tutorialu- dzielki! Ktos moze zaczal bawic sie w kopanie BTG(bit coin gold)? Whattomine pokazuje mi mocna oplacalnosc na tym cudzie (relatywnie). Oczywiscie wczesneij nie mailem BTC wiec takze portfela do tego nie mialem. jakis potfel na BTG plus jakis sposob na spieniezenie tego czegos? Pozdro G. Wszystkie te waluty skaczą więc najlepiej trzymać się jakiejś która jest w czołówce. Witam mam problem może ktoś pomoże :) posiadam Windowsa wersje x32bity. Więc pobrałem tego drugiego minnera x82 jak w opisie. Wszystko dokładnie zrobiłem według instrukcji. I niestety nie odpala się, gdy zmieniam początek kodu na ccminer.exe to wyskakuje błąd że to nie jest prawidłowa aplikacja dla systemu win32. Jak ustawiam na ccminer-x32.exe to minner się włącza i odrazu szybko zamyka. Nie wiem w czym problem ;o Jeśli jeszcze sobie nie poradziłeś to mogę ci pomóc poprzez teamviewer. @xVomar dzięki za podpowiedź. Taką wydajność pokazuje mi w programie dla GTX 1070 Gaming X (+100 gpu, +500 pamięć, 70% power target). W kalkulatorze whattomine dla standardowej 1070 pokazuje przewidywany wynik np na poziomie ~0.010000, na supernovie w earnings jak wyliczyłem wychodzi mi średnia o 20-30% mniejsza na godzinę - to normalne? Nie wiem, czy dobrze rozumuję - za każdy jeden blok oznaczony kolorem niebieskim, który program oblicza nam w okienku CMD, powinniśmy widzieć po pewnym czasie wpłatę w karcie "transactions"? Wydajność jest ok, sprawdź jaka różnica jest po kopaniu cały dzień w % pomiędzy tym co pokazuje whattomine a stroną w kopalni. Jeśli blok wykopie kopalnia to tak. Witam. Taki problemik : Stratum connection failed: Failed to connect to mona.suprnova.cc port 2995 Ktoś coś wie? Prawdopodobnie źle wpisane dane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterrrxd Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wydajność jest ok, sprawdź jaka różnica jest po kopaniu cały dzień w % pomiędzy tym co pokazuje whattomine a stroną w kopalni. Różnica dniówki jest na poziomie 18-20%, jeśli w kalkulator wpiszę wartość 32,5MH/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryzek Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2017 Siema mama takie komunikat na czerwono Your system does not support CUDA 9.0 API ! Przetłumaczyć sobie umiem ale tutaj chodzi tak jak pisze o moj system ? win7 64bity czy to wina karty radeon 7770 1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2017 Kryptowaluty nie są dla ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterrrxd Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2017 Bluetrade za zwykłe wypłacenie BTC do portfela pobiera ok 60zł prowizji. Jest inna alternatywa, gdzie mają jakieś ludzkie stawki? Inaczej to kopanie nie ma zbytnio sensu nawet na mocnej karcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2017 Jako, że część osób miała problem z założeniem/zweryfikowaniem konta na bittrex to do poradnika zostały dodane informacje jak pobrać i skonfigurować portfel na PC nie na giełdzie. Portfel na PC jest o wiele bezpieczniejszy bo jak wiadomo giełdy upadają, zostają okradane etc. Została zmieniona również kopalnia, ja kopiąc w nowej uzyskuje wynik lepszy o ponad 30%! Został zmieniony również punkt o wersji programu, program 32 bitowy osiąga lepsze rezultaty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...