Kirkor Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Godzinę temu, sabaka napisał: wczoraj zmieniłem testowo intensity na 18, jak na razie pool nie pokazuje żadnych błędnych hashy. Na 1070 przy power limicie 100w , +180 core , -300 memory około 3841.91 kH/s 1070ti przy power limicie 90w, +180 core -300 memory około 4721.95 kH/s Całość z gniazdka pobiera 230W Nw czy ja dobrze rozumiem memory ma być na +300/500 ? Bo Wszędzie widzę piszecie na " - " chyba, że chodzi wam po prostu o odstęp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Ma być obniżone taktowanie, chodzi o zmniejszenie poboru prądu, bo czosnek i tak nie wykonuje obliczeń na pamięci wszytko liczy GPU.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Tak jak brolly666 napisał chodzi o zmniejszenie taktowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Haha dzięki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 xVomar, jakie "fee" jest przy przesylaniu LTC na bitmarket ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 chodziło mi bardziej ile na tradesatoshi jest ... ... Ciężko szukać jadąc autem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 żona pisała :P 0,02 LTC to i tak lepiej niz przesyłanie w BTC bo tam z tego co widziałem fee to 0,02 BTC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Ja sprzedaje GRLC na BTC a następnie BTC na BCH, dopiero później przesyłam BCH na bitbay (na bitbay bitcoincash ma oznaczenie BCC) i wtedy wymieniam na BTC lub PLN. Fee w wysyłaniu BCH wynosi 0.00001000 BCH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 31 minut temu, sabaka napisał: Ja sprzedaje GRLC na BTC a następnie BTC na BCH, dopiero później przesyłam BCH na bitbay (na bitbay bitcoincash ma oznaczenie BCC) i wtedy wymieniam na BTC lub PLN. Fee w wysyłaniu BCH wynosi 0.00001000 BCH dobrze wiedziec :) dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Ja mam większy problem... Otóż wyskakuje mi komunikat, że wpisuje niepoprawne hasło a jestem pewny, że wpisuję ok. Można jakoś zresetować hasło?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Mam słowa, ale nie wiem jak zresetować hasło.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brolly666 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Ok pomogło dzięki, myślałem, że przepadnie mi 300 czosnków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Dobrze rozumiem, zeby wykopać blok musze wejść na głębokość 95k + ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 33 minuty temu, kwasowsky napisał: Nie ma sprawy, ciesze się, że pomogłem. :)@xVomar Powiedz mi skąd Twój kalkulator bierze cenę. Z TradeSatoshi w przeliczniku GRLC na BTC? Czy na LTC? Bo jestem ciekawy jak się bardziej opłaca to sprzedawać. Jest to wartość z coinmarketcap, a na coinmarketcap jest to średnia wartość ze wszystkich giełd.https://coinmarketcap.com/currencies/garlicoin/#markets Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) xVomar , co myślisz o BTCP ? gdzieś czytałem na grupie by opłacało sie kopać powinno byc po ok 175$. Obecnie już na giełdzie po 225$ https://www.kucoin.com/#/trade.pro/BTCP-BTC Edytowane 6 Marca 2018 przez enox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) pół roku temu to ja się bawiłem - wstyd powiedzieć na nicehash :P to była zabawa z 1 lub 2 gpu, w styczniu doszły kolejne i jest już ciut więcej. W lutym zakończyłem zabawę na NH. Wciąż się uczę ;) Edytowane 6 Marca 2018 przez enox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 2 minuty temu, enox napisał: xVomar , co myślisz o BTCP ? gdzieś czytałem na grupie by opłacało sie kopać powinno byc po ok 175$. Obecnie już na giełdzie po 225$ https://www.kucoin.com/#/trade.pro/BTCP-BTC 1.5625 BTCP per block * 3600 seconds per hour / 150 seconds per block * 24 hours per day * your hashrate / total network hashrate * BTCP current price. Można to skrócić do: 900 BTCP dziennie * twoje hashrate / hashrate całej sieci * cena btcp U mnie: 900 BTCP dziennie * 849.3 / 28500000 * 256.80$=6.88$ =23.22 zł No ale "The market is only open to btcp that was airdropped to BTC holders on Kucoin. Its not open to the general public" Więc nie da się wpłacić i sprzedać, gdy tylko otworzą wpłaty to cena poleci na mordę :D Ogólnie nie wrzucałem jeszcze, rośnie ładna alternatywa dla whattomine, wszystkie wartości aktualnie wpisane tylko dla 1080 ti.https://crypt0.zone/calculator/s/most-profitable-coin-to-mine-1080-ti-at-this-moment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 u mnie też jutro dostawa 1080 Przymierzam sie do składania kolejnego riga i zastanawiam sie nad kartami ... MSI 1070Ti oraz MSI 1070. Widziałem że pojawiły się P102-100 tylko czy warto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 8 minut temu, xVomar napisał: Ogólnie nie wrzucałem jeszcze, rośnie ładna alternatywa dla whattomine, wszystkie wartości aktualnie wpisane tylko dla 1080 ti. https://crypt0.zone/calculator/s/most-profitable-coin-to-mine-1080-ti-at-this-moment bardzo fajne :) dodane do ulubionych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 30 minut temu, kwasowsky napisał: Ja dopiero niedawno dostałem pierwszą kartę, jutro przyjdą kolejne dwie. Jeszcze jedna została a zamówienie złożyłem w styczniu chyba... jakie brałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) 1 minutę temu, kwasowsky napisał: 4 x 1080 Ti W ogóle ile płacicie za kWh? Sam się zastanawiam czy ja się dobrze z rachunku doczytałem.. 0,51 przy większych rigach warto wrzucić do akademika xD Edytowane 6 Marca 2018 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Teraz, kwasowsky napisał: A masz możliwość na rachunek spojrzeć? Bo nie wiem czy dobrze liczę. Energia elektryczna + składnik zmienny + opłata OZE. Nic innego nie? Mnie wyszło 0,4649 zł Nie mam jak aktualnie niestety, ale jeśli będę pamiętać to wrzucę później Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) ja mam taryfy nocna 21:00 - 7:00 oraz 13:00 - 16:00 27gr brutto szczyt 16:00 - 21:00 79gr brutto południowa 7:00 - 13:00 51 gr brutto weekendowa (od piątku 21:00 do poniedziałku 7:00) - 27 gr Mam ustawiony harmonogram że gdy zaczyna sie "szczyt" kopara sama sie wyłącza o 16, a ok. 19 jak wracam włączam sam ... ps. koszty z wszelkimi opłatami przesyłowymi Edytowane 6 Marca 2018 przez enox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 (edytowane) wcześniej miałem 54 gr całodobowo ... tutaj dodatkowo zyskuje na weekendach i świetach państwowych (zapomniałem dopisać). Czy się opłaca ? obliczyłem że tak, jutro jadę do dystrybucji z odczytami sprawdzić po 3 tygodniach jaka różnica czy było warto ps. 4 x 1080 Ti - zaszalałeś :P na bogato xVomar, a jak u Ciebie LUXCoin wypada ? Edytowane 6 Marca 2018 przez enox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 BTCP pojawiło sie na tradesatoshi ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Cena btcp masakra. Dziś z ciekawości zacząłem kopać LUXcoina, niby bardziej opłacalny niż grlc Wysłane z mojego C106 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Marca 2018 przez sabaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) 18 minut temu, kwasowsky napisał: Banda wystraszonych dzieci zaczęło sprzedawać BTCP za bezcen. Z resztą jak widzę chat na TS to aż mi się coś robi tacy tam ludzie przesiadują. na KuCoin cena mimo, że niska to jest dwa razy wyższa niż na TradeSatoshi. Nawet się nie opłaca sprzedawać za taką cenę. Najlepiej teraz kupować na TS i sprzedawać na KuCoin i liczyć profit. Dzięki za donejta :D, wpłaty są zablokowane na KuCoin, dlatego cena wyższa. Edytowane 7 Marca 2018 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirkor Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 2 godziny temu, sabaka napisał: Cena btcp masakra. Dziś z ciekawości zacząłem kopać LUXcoina, niby bardziej opłacalny niż grlc Wysłane z mojego C106 przy użyciu Tapatalka Masz jakis poradnik ? Faktycznie wychodzi lepiej ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 (edytowane) Ja do kopania używam Hive.os więc tam tylko zmieniłem skrypt, pool i podałem adres portfela luxcoin. Na windowsie potrzebujesz ccminer-phi-anxmod, portfel pobierasz ze strony projektu. Co do poola to ja kopię na bsod.pw (jest jeszcze duży altminer.net ale w tym momencie coś się wykrzaczył). w pliku .bat wpisujesz: ccminer -a phi -o stratum+tcp://pool.bsod.pw:6667 -u adresportfela.nazwa -p x 1070 i 1070ti dają mi ok 37Mh/s przy 260w z gniazdka. Wg. kalkulatora który wrzucił xVomar daje to ok 5.7$ na czysto dziennie, grlc 4.7$ Za krótko kopie żeby stwierdzić jak jest naprawdę. EDIT: Straszne wahania opłacalności luxcoina, teraz pokazuje mi 4.7$ Edytowane 7 Marca 2018 przez sabaka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enox Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2018 3 godziny temu, sabaka napisał: Ja do kopania używam Hive.os więc tam tylko zmieniłem skrypt, pool i podałem adres portfela luxcoin. Na windowsie potrzebujesz ccminer-phi-anxmod, portfel pobierasz ze strony projektu. Co do poola to ja kopię na bsod.pw (jest jeszcze duży altminer.net ale w tym momencie coś się wykrzaczył). w pliku .bat wpisujesz: ccminer -a phi -o stratum+tcp://pool.bsod.pw:6667 -u adresportfela.nazwa -p x Coś mi nie śmiga Czy u Ciebie też jest out of sync na porfelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...