Skocz do zawartości
xVomar

Poradnik - Jak zacząć kopać kryptowalutę na kartach NVIDIA

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Kirkor napisał:

Co to oznacza ? Czy ja dobrze rozumiem 6 bloków mam ?? Jakoś nie widzę tych 300grlc.

qwe.jpg

Oznacza to że znalazłeś 6 bloków podczas kopania w kopalni.
jixBMWN.png
Ja znalazłem 16, te 300 GRLC miałbyś jeśli byś kopał solo a nie w kopalni, bo jak wiesz kopiąc w kopalni każdy znaleziony blok jest dzielony między wszystkich górników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Kirkor napisał:

Jak solo nie rozumiem ? 

Można kopać samemu i wtedy rywalizujemy z całą resztą górników i kopalniami.
A można kopać w kopalni i rywalizować z innymi kopalniami i pojedynczymi osobami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Kirkor napisał:

Ale jak kopać solo ??

Jest to dosyć trudne i na dłuższą metę nie opłacalne, bo wychodzi na to samo jak byś kopał w kopalni.
Trzeba postawić w swojej sieci masternode Garlicoina, ściągnąć wszystkie bloki i pobrać specjalną wersję ccminera by móc wydobywać solo.
Ile masz Mh/s?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention=216494]sabaka[/mention] wciąż kopiesz LUXcoina ? jak wypada ? u mnie na plusie ok 30% niz GRLC
Ciężko coś określić, kopię na zmianę trochę grlc, trochę luxcoina. Z tego co zauważyłem lux ma straszne skoki w kalkulatorach jeśli chodzi o wydajność

Wysłane z mojego C106 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, enox napisał:

@xVomar, @kwasowsky, @sabaka, @Kirkor

Czy wam też tak spadło wydobycie?

1 minutę temu, kwasowsky napisał:

Mnie się podniosło chyba nawet. Jak wcześniej miałem po 70-80 monet to teraz mi pokazało 100/dzień.

Również mam trochę więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, xVomar napisał:

Również mam trochę więcej

1 godzinę temu, kwasowsky napisał:

Mnie się podniosło chyba nawet. Jak wcześniej miałem po 70-80 monet to teraz mi pokazało 100/dzień.

u mnie zleciało jakies 15-20%

Edytowane przez enox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie przeglądam i czytam różne stronki i wpadłem na kalkulator nice hash  ... mając karte 1050Ti ... dzienny zarobek to 1,56

minus koszty prądu 96gr = pozostaje 60 gr na czysto :D

Na kartach 1080 co prawda jest ciut lepiej ale to 5,11 a koszty to 2,53 więc prawie połowa zarobku ...  A jeszcze  kilka miesięcy temu było ponad 8 pln na czysto z 1080. Niestety BTC leci na łeb  w dół, mam nadzieję, że od czerwca się zacznie podnosić. Myślę, że niedługo połowa koparek zostanie wyłączona gdyż nie będzie się opłacać kopać i pojawi się wysyp na alledrogo co już powoli obserwuje

edit. gdy widzę w jakiej cenie  sprzedają grlc na giełdzie to same %*%$%*%$#@&  się nasuwają .... (0.00000673 btc - 18 gr). Może to i dobrze bo ilość kopiących spada jak i jego wartość - obecnie 21 gr :(

Edytowane przez enox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, sabaka napisał:

Jak wyniki z luxa?

Ciut lepiej niż GRLC.

Panowie, czy wy też macie często problem z kupnem walut na tradesatoshi ? Chciałem sobie kupić troszke grlc bo niska cena i już 6ty raz próbuje i nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi