dabrowski20 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witam jestem nowy na forum. Proszę was o radę co do tego lapka. Czy jest ktoś z forumowiczów używających ten sprzęt. Cena jest spora jak za laptop ale i podzespoły niczego sobie. Jestem otwarty też na wasze propozycje podobnego laptopa w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowski20 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Jak porównuje dwa laptopy to różnice są tylko pomiędzy procesorem i chipsetem. Reszta gratów to to samo? Cena faktycznie atrakcyjna. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Jeśli już zależy Ci na graniu w natywnej rozdzielczości, to tego laptopa lepiej wziąć z matrycą Full HD 120 Hz. 4K jest za dużym wymaganiem dla GTX 1070 i GTX 1080 ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowski20 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Dzięki za szybką odpowiedź. Porównanie robiłem na stronie Komputronik. Laptop do laptopa tylko po podzespołach wyszczególniony w specyfikacji. Podejrzewam że cena mego lapka jest wysoka w porównaniu do twojej propozycji ze względu na procesor? Poszukam jeszcze specyfikacji na gogle może coś znajdę. Tyle kasy za lapka to szkoda by było potem żałować że źle się wydało Jeśli już zależy Ci na graniu w natywnej rozdzielczości, to tego laptopa lepiej wziąć z matrycą Full HD 120 Hz. 4K jest za dużym wymaganiem dla GTX 1070 i GTX 1080 ;)Dzięki. Przeglądałem wydajność w grach to przy 4K dawał radę. Trzeba będzie się głęboko zastanowić. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Aktualnie użytkuję Asus RoG z gtx 970m to przesiadka na nowego lapka jak z malucha do poloneza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowski20 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2017 Nawet trochę lepiej jak Poloneza ;)No dobrze Caro+ był taki model full wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 @autor Nie mówię, że całkiem nie daje rady ale jednak 4K to trochę za duża rozdzielczość nawet dla GTX 1080, no chyba że grasz na medium/high :) Na 120 Hz i GTX 1080 będzie lepsza płynność, bo to w końcu 120 Hz, a nie zwykłe 60 Hz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowski20 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Bezpośrednia alternatywa to Acer Predator 17X GX-792 i7-7820HK/16GB/512+1000/Win10 GTX 1080 z trzema wentylatorami G-sync i matrycą 75Hz @OC85Przeglądałem wydajność laptopa. Wypada całkiem dobrze. Czy będzie duża różnica w jakości wyświetlanego obrazu pomiędzy matrycą 75Hz a 120Hz. Plusem na pewno jest karta 1080. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowski20 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Pytasz o matryce czy szybkość odświeżania?Chodziło mi bardziej o jakość obrazu Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabrowski20 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jednak zostanę przy FHD Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Jednak zostanę przy FHD Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka I raczej coś od MSI Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...