ThimGrim Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć, szukam jak najtańszej klawiatury mechanicznej do pisania. Nie interesują mnie podświetlenia i inne bajery (mogą sobie być, ale nie muszą) i też zależy mi na tym, żeby literki na klawiaturze wyglądały normalnie - tzn. bez udziwnionych fontów i np. strzałek na wsad*. Klawiatura musi mieć blok numeryczny i może być dosyć spora, jakieś klawisze funkcyjne też by się przydały. Klawiatura nie musi być dostępna w polskiej dystrybucji. Z tego co się orientuję, do pisania najlepsze są przełączniki brown albo blue, ale i tak pracuję w domu, więc jedyna osoba, której mogę przeszkadzać to ja sam... :P * moim początkowym typem był Sharkoon Skiller Mech SGK1 , ale ta klawiatura ma właśnie jakieś udziwnienia na klawiszach. Ale tak poza tym to szukam "czegoś w tym stylu". Edytowane 10 Czerwca 2017 przez ThimGrim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bydl4czek Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 Weź Tesoro Durandal na Cherry MX Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SonOfLibertyPL Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Cooler Master MasterKeys Pro L w wariancie z przełącznikami Cherry MX Blue. Użytkuję od kilku miesięcy i na niczym mi się lepiej nie pisało w życiu :) Tyle, że nie wiem, czy ona łapie się na wymóg "jak najtańszej". Można trochę zaoszczędzić, wybierając tę samą klawiaturę, jednak w wersji z podświetleniem białym, zamiast kolorowego (RGB). Jeśli masz dużo miejsca, to dla większej wygody warto dokupić dedykowaną podpórkę pod nadgarstki od Cooler Master. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez SonOfLibertyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bydl4czek Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 za tanią to bym jej nie uznał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2017 Za niecałe 200zł (z przesyłką) masz Motospeed CK104 od chińczyka. Podświetlane klawisze, pełnowymiarowa, aluminiowy panel. Switche Outemu Blue lub Red'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...