MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Gadalem wczoraj z Marco na gg i narzekalem mu na to, ze moj emule w sieci radiowej, ktorej czlonkiem jestem od wczoraj :lol: jakos powoli chodzi. doradzil mi, zeby poprosic admina zebym mial przekierowany port. Czy ma ktos moze jakis inny pomysl, zeby pozbyc sie zasr.....ego LOWID? Jesli nie :) to z jaka sciemka pojechac, zeby admin sie nie kapnal? ;) pozdr mehow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 powiedz zeby Ci przekierowal jakies wysokie dwa porty, bo nie mozeesz z qmplami w q3 pograc, bo sa lagi i Ty nie mozesz zakladac, bo oni Cie nie widza z zewnatrz :) potem ustawiasz w eMule jeden z tych portow i masz HighID :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 dobra noose :) tak tez uczynie :) na razie stoje na nielegalu w sieci, bo gosciu myslal, ze sie sam nie podepne, ale tak powinno sie udac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 hehe ;) powodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A powiedz mi tak apropos :) jakie najlepiej porty odblokowac np. dla serva q3 :) :) :) tak zeby mozna bylo postawic a oprocz tego podpiac emula ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 gdzies na forum ktos mial kiedys problem z q3.... nie pamietam tych portow :( poszukaj -> bylo ;) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 K.... ch..... zaj...... powiedzieli mi zebym czekal !!! ja im dam czekaj :/ w czwartek jak przyjdzie podpisac umowe ze mna to mu wystrzele o dodatkowy punkcik w "umowce" jak to gostek powiada :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 no wiesz.... jak jestes na lewo podlaczony, to dlaczego ma Ci dawac PAT :?: ;) poczekaj do umowy i od razu sie upomnij ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 juz jest ok :) umowka bedzie spisana i mam dodac punkt, na ktorym mi zalezy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 tzn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 tzn. przekierowanie portow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 A powiedz mi tak apropos :) jakie najlepiej porty odblokowac np. dla serva q3 :) :) :) tak zeby mozna bylo postawic a oprocz tego podpiac emula ?2796x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 pit - czyli uwazasz ze np 2796x bedzie najlepszy tzn. wcisne scieme, ze to do quake'a a tak normalnie podepne emule? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 nie robi ;) Pit Ci podal port od q3.... mozesz tam wciasnac cokolwiek ;) btw, jak bedzie brzmial ten punkt w umowie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Operator sieci dokona przekierowania portu numer xxxxx na serwerze masq na port xxxx komputera o ip yyy.yyy.yyy.yyy uzytkownika [moje imie i nazwisko] bez pobierania dodatkowych oplat za wyzej wymieniona usluge. ^by Marco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 no to nie musisz sie tlumaczyc ;) bierzesz jaki chcesz port (lepiej jakis wyzszy) i po zabawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 pit - czyli uwazasz ze np 2796x bedzie najlepszy tzn. wcisne scieme, ze to do quake'a a tak normalnie podepne emule?z reguly serwery q3 stoja na 2796x.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 ok juz admina mam na pismie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 dokladnie tresc wyglada tak: Operator sieci dokona przekierowania portu numer 27962 na serwerze masq na port 27962 komputera o ip 192.168.1.18 uzytkownika Michała Plewka bez pobierania dodatkowych oplat za wyzej wymieniona usluge. :) chyba jestem ucieszony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Ja mam SDI.... i jak moge zrobic wlasnorecznie HiID..... bo do admina isc nie moge...bo go nie mam... A sdi mam podpieta do swojego kompa... wiec moge to sam skonfigurowac... ale nie wiem co i jak... szuaklem ale nic nie znalazlem co by mi pomoglo... moze ktso wie co ma zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 wylaczyc blokade portow na swoim kompie / udostepnic sobie jeden port ktory bedziesz uzywal do emula (default to chyba +/- 4662) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 albo 4661 zalezy od serwa ;) wylacz ognioscianke to Ci pomoze (jezeli bedziesz mial wtedy HighID to wlacz ognioscianke i tak jak mowil Pit, oblokuj jeden port) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 default to 4662 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Spox - taki informacje jooz znalazlem, ale dalje nie wiem np. jak sobie port odblokowac... mozna tak troche jasniej. Mniej wiecej w krórym miejscu windowas mam tego szukac... reszte jooz zqmam.. a... mam Xp-Prof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 jak masz XP to po prostu wylacz firewalla tego standardowego i pomoze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ok... sprobuje... thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 albo w firewallu odblokuj poszczegolne porty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 ten od xp nic nie wnosi (tylko przeszkadza eMulowi, a przed ludzmi z zew i tak nie broni :P). wiec czy on jest czy go nie ma.... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...