Nowy1234 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 Witam was serdecznie .Jestem tutaj nowy , i piszę w sprawie chęci kopania bitcoinów sam nie mam zbyt dużo doświadczenia natomiast ostatnio dość mocno się zainteresowałem tematem . Mam możliwość pobierania bardzo tanio energii elektrycznej przez najblizsze 2 lata i stąd moje pytanie czy zarobię coś i w jaki sposób to wykorzystać . Czy zainwestować w karty graficzne czy tzw koparki np. zastanawiałem się nad Antminer S7 ~4.73TH/s @ .25W/GH 28nm ASIC Bitcoin Miner.Piszę ponieważ mam możliwość pobierania energii za free i chciałbym to wykorzystać i być może jest ktoś mi w stanie pomóc i doradzić czy jest wgl jakaś opcja ?Z góry dziękuje za uwage . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xVomar Opublikowano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Antminer S7 - 4.73TH/s - 2015r vs Antminer S9-13.5TH/s - 2017r A teraz na poważnie, Antminer S9 schodzi na pieńku, strasznie ciężko go kupić.Już chyba lepiej kopać ETH i sprzedawać za BTC. Edytowane 15 Czerwca 2017 przez xVomar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2017 1. ) Nie ten dział . 2. ) Temat o BTC już istnieje . 3. ) Kopanie samego BTC via GPU to dziś w ogóle nieopłacalny interes , teraz idzie to na skryptach i ASIC-ach , jak chcesz kopać na GPU to pobaw się innymi walutami . 4. ) Dedykowany sprzęt kosztuje kupę kasy ( wsppomiany Antminer S9 to koszt ponad 1 100 $ ) , do tego potrzebuje potężnego PSU - dla S9 rekomendowany zasilacz ma moc 1 300 - 1 600 W ; kolejny problem to nie wiadomo czy się zwróci , nie raz już tak było że sporo wart sprzęt nigdy się nie zwrócił . Sam S9 miesięcznie może wydobyć BTC warte ~160 $ ( ~0,3 BTC ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...