aqua Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Mam problem, ale nie potrafię dokładnie określić jego przyczyny.. W Kwietniu Orange miało awarię, gdzie linia automatycznie zjechała na 1.5 mb/s. Obecna prędkość to około 2.5 mb/s. Od tamtej pory codziennie wyrzuca mi internet.. Wygląda to tak, że jak brat włącza swój komputer to automatycznie wyrzuca internet od kilku sekund do kilku minut, nie ma reguły.. Z tego co już się orientuję to router ma problem z rozdzielaniem ip i wyrzuca internet.. Po prostu: no connected. Ale linia jest w porządku przynajmniej w ustawieniach tak pokazuje. Sterowniki są najnowsze wgrane, oba PC podłączone są kablem. Co zrobić, nie mam pomysłów.. Model routera to edimax. Umowa do 10 mb/s. Edytowane 20 Czerwca 2017 przez aqua 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2017 Wykonaj: 1. Aktualizacja oprogramowania routera 2. Reset do ustawień fabrycznych i ponowna konfiguracja routera. 3. Jeżeli problem będzie dalej występował to, wklej screeny z konfiguracji routera, adresacje IP urządzeń w sieci, i wyniki polecenia "ipconfig \all" z przed i po awarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...