Lewatyw Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam serdecznie. Mam bardzo istotne pytanie. Natomiast chciałbym kupić sobie mikrofon (nie wiem chyba pojemnościowy). Średnio się znam na mikrofonach i 600zł to jest max! Chciałbym na USB, z wbudowaną kartą dźwiękową, gdyż komputerowa to zwykła, nie za dobra. Sprawa przeznaczenia go jest następująca: Będzie to nagrywanie dźwięku przede wszystkim monologu czyli nagrywki / streaming jakieś trailery itp. na YT-> przede wszystkim TO, na razie nie przewiduję nic innego. Oczywiście te co zaraz wymienię, które biorę pod uwagę ze względu na ich popularność, one są z góry przeznaczone do wokalu i innych takich. Te co znam, co słyszałem lub widziałem u innych youtuberów: - Blue Yeti https://www.ceneo.pl/37538679#mh=n5X2CPOR94004blueyPExh1JBeS5h0HXYrUmtGiEkyhOQpTqygRccgXpH1Gw_ssUMtuswc0O8JD5KF5uwO1iU-eyiufyTcZ62JxuhCGrWIq2tE9iLmdalCCkHbzSLXhAIuV9SLuE2IoUGlHAtj_uuH_-LPagnstukXylKuMkAKLS6LWt2oOrGkrk0Bem3vWdkSE6cZA2 - G-Track https://www.ceneo.pl/51509912#mh=B1F2mOQp21006samsonACG1D2k5Mnlaxf2UzFZJxyEkyhOQpTqy8ySK_qjYze5zSM516X-z92pQFRD8iHRh46FXdlKgSFOkf4UobS917VzBAfKkjUvhUaQCSdEOif1euIpnM8j-UxWnNlHx5zwL5CnHIg0ADw93iBV1_yCOaPIdbPI0AoofXKM9KD78l-DLEQRnM-bygDnV-LTDAhQO0 - auna MIC-900B http://www.electronic-star.pl/Studyjny-zestaw-mikrofonowy-mikrofon-statyw-mikrofonowy-pop-filtr-czarny-fonowy_i208340.htm?gclid=Cj0KEQjwp83KBRC2kev0tZzExLkBEiQAYxYXOikkNK-9cC6Fgj0uFbMe8DyXhlew20qQfGxj9mdRFeMaAvI08P8HAQ I teraz sprawa wygląda tak: one są od najdroższego, tyle że ten ostatni jest w zestawie, który nawet mnie interesuje(bardziej ten sam zestaw bo o mikrofonie nie mam pojęcia co i jak) . Podsumowując nie wiem który kupić mogą być inne niż te, ale mówię chciałbym za tyle pieniędzy kupić już taki z jakością najlepszą jak na tę cenę :P G-Track i Blue Yeti najbardziej popularne w tej branży ;) Jeżeli macie jakieś inne to podajcie! :) Potrzebuję dobrej w MIARĘ rozpisanych wypowiedzi :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zastanów się nad Reloop Spod Platinum. Za niecałe 400zł dostaniesz taki w komplecie z popfiltrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewatyw Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 Patrzyłem jak wygląda, słuchałem testowych nagrań i szczerze to średnio mi pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2017 poszukaj gdzies nieprodukowanego juz AKG PERCEPTION P120 USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewatyw Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 poszukaj gdzies nieprodukowanego juz AKG PERCEPTION P120 USB Też średni jak za tę cenę .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) A cos jak Samson Meteor? Kupilem go sobie z mysla o skypie, ale jak przegladalem recenzje i YT to z powodzeniem ludziki robia na nim podcasty czy filmy na YT. No chyba ze po prostu kup jakies Focusrite Scarlett Solo z ich mikrofonem w zestawie, ew. sam interfejs i jakiegos chinola do tego, z tego co na YT widac, to juz na starcie zestaw mozna zrobic lepszy niz blue yeti, nie mowiac o samej opcji wymiany mic w przyszlosci na cos jeszcze lepszego (at-2020) Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2017 zostaje doskladac do czegos pokroju pg42usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...