robertsup Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 jak juz x99 to min 6850 ale doplata 500 do cpu a i mobo za 1k (taichi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahmede Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) i7-6800K to też raczej kiepski wybór w tej cenie. Jak już iść w wielordzeniowość to lepiej ryzen 1700 który razem z płytą będzie kosztował niemal tyle co ten i7-6800K. Ale ten zestaw na i7-6700K był ok, tylko zwróciłem uwagę na obudowę i zasilacz bo są nieproporcjonalnie drogie. Są to dobre produkty ale do zastawu za niecałe 5kpln raczej nie pasują. Obudowę można kupić za połowę tego, a zasilacz EVGA SuperNOVA G2 650W za niecałe 500pln również byłby bardzo dobry. Ale już pal licho zasilacz, jak chce mieć platynę to można dopłacić tą stówkę. Chociaż temu EVGA niewiele do platyny brakuje. Akurat obudowa mi się podoba(chce mieć budę full tower), fakt cena jest duża ale to i tak wydatek na 7-8 lat dla mnie (o ile nic się z nią nie stanie), zwracałem jeszcze uwagę na be quiet obudowa silent base 600 albo 800. Jeśli chodzi o UPS to się nie uparłem na tego be quiet 550W, ktoś się tu wypowiedział by go zamienić z be quiet! Straight Power 10-CM 600W bo będzie lepszy. Ważne dla mnie w zasilaczu jest to by uciągnął w/w zestaw pod OC i miał modularne kable. Jeśli są jakieś inne propozycję to chętnie je przyjmę. Może być i ten Evga , jeśli jest wystarczający. Albo ten be quiet D15 może ci blokować pci-e Z tego co zobaczyłem w specyfikacji to oba D15 i D15S mają szerkość 150 mm Edytowane 5 Lipca 2017 przez ahmede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Z tego co zobaczyłem w specyfikacji to oba D15 i D15S mają szerkość 150 cm Może 150mm. Dlatego są D15..................... Edytowane 5 Lipca 2017 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahmede Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Chodziło oczywiście o 150mm pomyliłem się z tymi cm, sorki. Dzięki za to zdjęcie od dołu nie wiedziałem, że jest taka różnica. Według strony noctua.at nie powinno być problemu z kompatybilnością http://noctua.at/en/products/cpu-cooler-retail/nh-d15.html?comp=1#socket_3297_manuf_37 @edit Komputer zakupiony, całość wygląda następująco Procesor Intel Core i7 6700k Płyta główna Asus Z170 PRO GAMING Pamięci RAM G.Skill Ripjaws V DDR4 2x8GB Dysk SSD Samsung 850 EVO 500GB Zasilacz EVGA SuperNOVA G2 550W Obudowa PHANTEKS Enthoo Luxe Tempered Glass Chłodzenie Noctua NH-D15 Wyszło ok 4800 zł Dzięki za pomoc i rady Edytowane 10 Lipca 2017 przez ahmede Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...