Skocz do zawartości
Quill

Poznaniacy pomozcie w wyborze sklepu!!!

Rekomendowane odpowiedzi

No to moze ja zaczne :D Wszystko, co zostalo tu napisane jest moja subiektywna opinia i nikomu nic do tego :P.

Jesli chodzi o Poznan i wogole cala Wielkopolske, to najlepszy (wedlug niektorych ;)) jest Komputronik. Ja osobiscie kupilem u nich dwa komputery. Nie powiem, zeby mieli rewelacyjna obsluge (zapytaj ich o cos, to od razu zagladaja do cennika i czytaja ci to, co juz dawno wiesz...), a zawartosc cennika bardzo czesto odbiega od stanu rzeczywistego. No ale firma istnieje dlugo i sie rozwija (otwieraja sklepy w calym regionie), dlatego mam pewnosc, ze jak sie cos @#$%^&, to bede mial to gdzie zwrocic :) Na szczescie nie mialem jeszcze okazji korzystac z ich serwisu, wiec sie nie wypowiem. Oglonie firma wyglada na pewna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz w komputroniku, bo w Poznaniu nie ma chyba lepszego sklepu :( . Co do tego że to lamerzy to się musze zgodzić. Często tam kupuje więc mam doświadczenie. Ostatnio kupowałem tam zasilacz huntkeya stoje w kolejce pytam się czy jest on mówi że jest. Po chwili mówi jednak że go nie ma. Stoje dalej bo jeszcze coś chciałem kupić. A on mówi że jednak jest.

Kupowałem kiedyś też voodoo 3 3000 PCI. No i jakiś idiota dał mi v3 2000. Po tym jak starych ich zjebał ktoś przyjechał i go wymienił.

Z dwa lata temu kupowałem tam skaner Plusteka U1200. W domu patrze a oni dali mi UT1200 z przystawką do slajdów o 150 zł droższy. No i już staremu nie chciało się ich jebać :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

komputronik????

no sorry

czasem ci <span style="color:red;">[ciach!]</span>o beą chcili wepchnąc, np msi 6380 poserwisowe jako nówka z półroczna gwarancją i w zdezelowanym karoniku bez kabli i instrukcji.... mówic dalej ????

kiedys firma w której pracuje (tez w sumie sprzedaż kompów) zaopatrywała sie tam hurtowo...

teraz mamy ceny nizsze w detalu niz ich hurt :))))

pomimo tego ze mają duzo sprzętu (na papierze przynajmniej) to radze ci ich omijać.... nawet jak kupisz cos i bedzie ok to bedzie mi cie zal jak to sie spieprzy - ich serwis to totalne dno...

omijaj tez wezyra - straszne ceny i rom komputer.... ci to nie wiedzą co robią :)) (celeron 900 w boxie z coolerem od C466 i temu podobne...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje. Ale pytanie bylo o najlepszy w Poznaniu i jakos nie podales zadnego innego... W kazdym sklepie zdarzaja sie takie "kfjatki", w jednym czesciej, w innym rzadziej - nic na to nie poradzisz. W sumie wymieniles 3 najbardziej znane sklepy w miescie i kazdy z nich odradzasz, wiec w koncu gdzie on ma tego kompa kupic? Komputronik wydaje sie byc najrozsadniejszym wyborem, biorac pod uwage ceny, serwis i pewnosc, ze nie zniknie z rynku za miesiac, czy dwa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhyhy wiem cos o wyjebkach Komputronika, bo jeszcze u nich nic nie kupilem a juz probowali mi wcisnac GF2 MX Box za 350, a za 398 byl GF Ti Oem 8) A tak pozatym to co to za Komputronik (polecam hurt... ) (Reglowa) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhyhy wiem cos o wyjebkach Komputronika, bo jeszcze u nich nic nie kupilem a juz probowali mi wcisnac GF2 MX Box za 350, a za 398 byl GF Ti Oem 8) A tak pozatym to co to za Komputronik (polecam hurt... ) (Reglowa) ?

Aha... jest to hurtownia komputronika... udalo mi sie tam odpowiednio zagadac :) i mam dzieki tem usprzet po cenach hurtowych... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glupoty gadacie :? Bo w jednym sklepie jest plyta i procesor tansze ale GF3 drozsze i wychodzi na to samo :cry: Sprawdzilem wszystkie i wyszla mi prawie ta sama cena, ale Komputronik mam 500 metrow od domu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glupoty gadacie :? Bo w jednym sklepie jest plyta i procesor tansze ale GF3 drozsze i wychodzi na to samo :cry: Sprawdzilem wszystkie i wyszla mi prawie ta sama cena, ale Komputronik mam 500 metrow od domu :)

no to po co pytasz... bierz w KT... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę czasu minęło, ale co tam, nigdy nie jest za późno na rezurekcję umarłych tematów : )

Więc tak: może ktoś wie, gdzie w Poznaniu można dostać zasilacze takich firm jak Fortron, Foxconn, Feel czy Enlight? Chodzi o dobre zasiłki do 140 zl. Wszędzie mają tylko shity albo siłacze z górnej półki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 140zł to dobrej zasiłki nie kupisz, lepiej dozbieraj i za 200zł masz Chifteca 360w.

Doprecyzuję w takim razie: chodzi o jaknajlepszą zasiłkę za tą kwotę (do 140 zł)

: )

Zapytaj w znaku. Kupilem u nich HuntKeya, co prawda 300W ale za ~120 zeta

Pozdro!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi