ewenement22 Opublikowano 6 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2017 Witam Od jakiegoś czasu wydaje mi się, że od aktualizacji windowsa 10 (tej z którą dostałem paint 3d) mam w CS GO tylko 60 fps. W sterownikach karty wydaje mi się, że wszystko dobrze mam ustawione. Synchronizację pionową a raczej dokładnie jak to nazywa AMD odświeżanie pionowe mam wyłączone DVR w xbox też miałem wyłączone. Teraz już nawet odinstalowałem xbox bo miałem wątpliwości czy czasem to nie jest tej aplikacji sprawka. Wydawało mi się, że jeśli jest max 60 fps to chodzi o synchronizację pionową ale już nawet odinstalowałem stare sterowniki AMD i zainstalowałem najnowsze i i nadal to samo. Nie wiem jak wcześnie wyglądało to w LoLu bo nie zwracałem na to uwagi ale tu też mam 60 fps. Tylko akurat w tej grze mi to nie przeszkadza. Pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 8 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2017 W CS GO nie gram, ale sądząc po tym, co Google mówi, można w nim wymusić Vsync. Jak masz to ustawione? Tutaj też się masowali z tym problemem, najświeższe rozwiązanie jest takie: If you have 60fps locked while:- It happens in fullscreen and not in windowed mode- Vsync is disabled (in nvidia config and in-game)- Disabled Xbox DVR- No fps cap with external apps- fps_max 0- Reinstalled graphics drivers- Using high performance power planThen this might work for you.I found out that for some windows10 users there is some weird ♥♥♥♥♥♥ going on when apps are running fullscreen. It seems to force vsync no matter what. I fixed this by running csgo.exe with XP compatibility mode .I'm hoping someone will find this fix usefulEDIT: Turning off the 'Fullscreen Optimization' option in the .exe properties tab keeps the game from going back to 60fps when tabbing out/in. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewenement22 Opublikowano 11 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2017 Dzięki wielkie w csgo zmieniłem tylko opcję z pełnego ekranu na pełny ekran w oknie i fpsy wróciły do normy. Dzięki wielkie. Pod jakim hasłem wyszukiwałeś to w google? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2017 "cs go vertical sync" - czwarty wynik od góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...