amoniak Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Zakupiłem Nukleona i porównuję do bloczków, które sam wykonałem :? Wniosek jeden NUKLEON wymiata! Różnica między moim blokiem a Nukleonem przy tych samych ustawieniach napięcia i częstotliwości wynosi ponad 5°C w iddle i 8-10 °C w stresie na korzyść Nukleona Po za tym Nukleon ma mniejsze wahania temperatury :D Polecam wszystkim zakup tego bloku, naprawdę jest wydajny i perfekcyjnie wykonany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 no fajnie tylko jaki blok z nukleon porównałeś czy była taka sama tmp wody i powietrza bo raczej nie i nukleon wymiata tylko w poruwanianiu z twoim a co z innymi na rynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 gratuluje udanego zakupu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 No no Amoniak teraz możesz cieszyć się niską temp. :wink: Żałuję tylko, że nie uprzedziłem cię o kończeniu pracy nad moimi blokami, jak dobrze wyjdą jeden jeszcze zrobię i będzie na sprzedaż, a dla ciebie byłaby duuuża zniżka ( za fatygę pamiętasz?) :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Porównywałem z blokiem który sam robiłem (teraz jest on zamocowany do GPU Reszta zabawek identyczna MOBO Abit NF7-S pomka i nagrzewnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Hmm ciekawy blok podobny do maze z danger dena ciekawe ile by taki kosztowal jak by byl na sprzedarz? Grzechu a twoje bloki sa podobne do Nukelona? Tj 1 wlot 2 wyloty itp? Jakies foty czy cos bo moze bym byl chetny jesli by byl podobnie wydajny ale tanszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Narazie nie chce nic zdradzac, lubie robic niespodzianki. Blok jesli wyjdzie bedzie wydajnieszy od nukleona i na pewno tanszy (no chyba ze zrobie licytacje i bedzie duuzo chętnych) :D Fotek nie mam ale w tym tygodniu go goncze ( w zasadzie je) i fotki beda. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 czekam.......... jezeli wydajniejszy i tanszy od nukleona to na bank kupie...... tylko jeszcze ciekawe czy bedzie tak samo twoj perfekcyjnie wykonany ( zapinka i te sprawy :P ) czekam na zdjecia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 Co do perfekcji wykonania - dąże do tego choć nie jest to łatwe. Nie mam niestety dostępu do poliwęglanu litego, ani do plexi grubszej niż 6mm, ale jakoś dam sobie z tym radę. Podczas zjazdu w Gdańsku udam się na zakupy i będzie cacy. :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostin_powell Opublikowano 16 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2003 zna ktos dokladne wymiary nukleona chodzi mi o grubosci ,szerokosc dolnej srodkowej i gornej czesci wysokosc, szerokosc finów i dostepy miedzy nimi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Wymiary NUKLEONA: Wysokość 20mm długość 76mm szerokość 50mm. Chcesz więcej: http://www.mcs.pc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 Amoniak: Ale dlaczego dales tak mala mhz na gpu?? Mikaelus ma ta sama karte i na wentylku od starego amd puscil go na ( jezeli dobrze pamietam ) 320 lub 330..... na wodzie to ci powinno spokojnie smigac 340-350....... sprawdzales co wiecej niz 300? a tak po za tym to zajebiste masz radiatorki na pamieciach..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 dałem mu 320!490 tylko tak śmiesznie napisalem a mogłem jeszcze dac 325/490 tylko nie chce mi się zmieniac. Bo domyślnie jest 270 na 400 co napisałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 17 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2003 CZytałem gdzieś że na Abicie NF7-s ver2 moje kości chodziły do 480MHz!!! Szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć!? Kupuje abita wiec sam sprawdzę. Na tej płycie to udalo mi się synchronicznie uzyskac najwiecej 221MHz x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...